Cashewcreme med citron og ramsløgsalt

Denne cashewcreme er super nem at lave. Det kræver dog en god og stærk blender, for at få den cremede konsistens.

Ellers er det blot at sætte cashewnødderne i blød natten over, hælde vandet fra og skylle dem. Og derefter blende dem sammen med vand, citronsaft, fintrevet citronskal og ramsløgsalt. Du kan sagtens bruge almindeligt uraffineret salt eller urtesalt i stedet for. Jeg havde selv lige lavet ramsløgsalt og syntes at det passede rigtig godt til cremen. Derfor brugte jeg det i denne creme.

Cremen smager skønt oven på bagte kartofler, bagte søde kartofler, bagt blomkål eller bagt selleri. Men den kan bruges til meget andet, feks. dampede asparges går den rigtig godt sammen med.

Ingredienser:

125 g. cashewnødder

1,25 dl. vand

1-2 tsk. citronsaft

fintrevet citronskal af 1/2 citron

ramsløgsalt eller anden uraffineret salt ( smag selv til)

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i vand natten over. Sæt dem i køleskabet. Hæld vandet fra dagen efter og  skyl nødderne i en sigte. Kom dem nu i blenderen sammen med vand, citronsaft og fintrevet citronskal. Blend til cremen er helt blød og glat. Tilsæt salt og kør igen. Smag cremen til med salt og citronsaft og skal og tilsæt evt. ekstra vand hvis du ønsker massen skal være tyndere.

Hvis du kommer i tanker om at du vil lave cremen samme dag, men ikke har sat cashewnødderne i blød, kan du i stedet vælge at overhælde dem med kogende vand og lade dem stå i en times tid eller to.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar