Solbær rødbede crumble med havregryn og mandler

Vores solbærbuske har givet så mange bær sidste år, at vi ikke har fået spist dem allesammen. Vi er allesammen vilde med solbærkage i vores familie, så det er egentlig underligt at de ikke er blevet spist. Nu fik jeg så lyst til at lave en crumblecake med solbær i stedet for. Da jeg næsten altid får lyst til at prøve et eller andet nyt, skulle der selvfølgelig også eksperimenteres i dag. Jeg har før lavet marmelade med solbær og rødbede, som jeg synes er rigtig lækker. Derfor fik jeg lyst til at prøve at tilsætte noget rødbede her også. Det endte ud med at blive rigtig lækkert. Kagen er meget kraftfuld i smagen, så man skal ikke have alt for stort et stykke. Den skal helst serveres lunt og sammen med noget koldt og mildt. Jeg serverede det sammen med en blanding af kokosmælk og soyafløde, med ahornsirup og vanillecreme.

Du kan også bruge den piskbare soyafløde og tilsætte lidt vanille og evt. lidt mere sødestof. Eller allerbedst med en god klat vanilleis.

Ingredienser:

400 g. solbær

150 g. groft revet rødbede

75 g. rapadurasukker eller kokosblomstsukker

1/2 tsk. vanillepulver

Crumble:

150 g. havregryn (brug glutenfri havre hvis kagen skal være 100% glutenfri)

75 g. havremel (blendet havregryn)

125 g. kokosolie

75 g. rapadurasukker eller kokosblomstsukker

50 g. hakkede mandler + ca. 20 g. hakkede mandler på toppen til sidst

1/2 tsk. vanillepulver

1/4 tsk. urafineret salt

Fremgangsmåde:

Smør en tærteform på ca. 26 cm. med kokosolie. Rens rødbeden og riv den groft. Bland solbær, revet rødbede, sukker og vanille grundigt i en skål. Fordel blandingen i tærteformen.

Bland alle ingredienserne til crumbledejen grundigt i en skål. Fordel crumbledejen over solbær/rødbede blandingen. Slut af med at drysse de 20 g. hakkede mandler ovenpå til sidst.

Bag kagen ved 175 gr. varmluft i ca. 30 min.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar