Risfrikadeller

Mor….. kan vi få de her frikadeller igen? Det var noget af en kompliment fra datteren. Et ønske fra hendes side om at jeg laver disse risfrikadeller mere end når jeg arbejder med opskriften. Heldigvis har jeg skrevet opskriften ned, så hun kan få sit ønske indfriet.

Risfrikadellerne er lavet ud fra en rest fuldkornsris. Det er én af de gode ting ved at koge ekstra ris, quinoa, bønner, linser og lign. Så er der altid noget at bygge videre på i de efterfølgende dage.

Til 4 personer.

Ingredienser:

200 g. løg

3 fed hvidløg

7 dl. kogte fuldkornsris

50 g. hasselnødder

2 håndfulde vilde planter (feks. skvalderkål, ramsløg, brændenælde el. friske krydderurter)

1 spsk. paprika

1 spsk. frisk timian el. 1 1/2 tsk. tørret

1 spsk. loppefrøskaller (Ikke de pulveriserede loppefrøskaller)

ca. 1 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens løgene og skær dem i grove stykker. Rens hvidløgsfeddene. Skyl de vilde planter og fjern evt. skidt og visne blade. Kom løg, hvidløg, vilde planter el. spinat, hasselnødder, paprika, timian, loppefrøskaller, salt og peber i en foodprocessor og kør det  til det er en ensartet masse. Ikke alt for finthakket, men løgene skal være i ret små stykker. Nu tilsættes de kogte ris. Kør atter massen til farsen er sammenhængende. Smag farsen til med krydderier, salt og peber. Form nu frikadellerne og læg dem på et fad. Steg dem på en pande i kokosolie eller olivenolie, til de er gyldne på begge sider. Giv dem 5-7 min. på hver side ved middel varme.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar