Kålwrap

Ofte er den enkle mad, den bedste. Nu da det er forår, har trangen og lysten til den rå og friske mad taget over. Vi har her i familien spist forskellige slags wraps eller raw forårsruller, med variationer, gennem de sidste par dage.

Favoritten har været kålwraps, hvor spidskålsblade har været  brugt til at “wrappe” i. Indholdet kan varieres efter hvilke grønsager du synes passer til. Som proteinkilde kan du komme falafler, kogte og marinerede bønner eller linser eller som vi har gjort et par gange, marineret tofu.

Jeg brugte ud over agurk, gulerod, snackpeber og avocado også friske krydderurter og vilde urter. Krydderurterne er fantastiske at bruge, da man får foræret små dejlige smagseksplotioner, når man spiser dem.

Vi brugte både lilla og grønne spidskålsblade som wrapping. Noget af det tiloversblevne spidskål, blev derefter snittet helt fint og brugt som fyld. Her skriver jeg hvilke grønsager og friske vilde- og alm. krydderurter vi brugte.

Til 4 personer:

Ingredienser:

1 spidskål (mellem til stort)

250 g. gulerod

1-2 snackpeber

1 agurk

1-2 avocado

Fremgangsmåde:

Tag de beskidte og grimme blade af spidskålen og kassér dem til komposten. Tag nu forsigtigt bladene af uden at ødelægge dem. Det kan godt være lidt svært, men det går som regel. Brug én eller to til hver, alt efter hvor store de er. Snit nu resten helt fint og læg på et fad. Rens guleroden og skær den i små tynde stave. Det samme med agurken. Skyl snack-peberen og skær den i små stave. Læg alle grønsags stavene på et fad. Skær også avocadoen i aflange stykker efter du har skåret den halvt over og taget skallen af. Dryp avocadostykkerne med lidt citron, så de ikke ilter og bliver mørke.

Friske krydderurter (Brug hvad du har og kan lide) (Vi brugte))

løvstikkeblade

oregano

mynte

koriander

anisisop

skvalderkål

esdragon

løgkarse

sødskærm

Skyl de friske urter og tør dem let. Pluk derefter bladene af stilkene og læg dem på et fad.

Marineret tofu:

Til 4 personer

400 g. neutral tofu

3 spsk. tamari

2 spsk. citronsaft

2 spsk. fintrevet ingefær

2 spsk. olivenolie

2 spsk. sweet sojasauce

4 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

Skær tofuen i små stave og læg dem i en skål. Rør marinaden sammen og hæld over tofustavene. Lad det marinere i minimum en times tid. Gerne længere tid, så marinaden kan trænge godt ind i tofuen. Spred nu alle tofustykkerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld marinaden over dem. Bag dem i ovnen i ved 185 gr. varmluft i ca. 25 min. De skal være gyldne, men ikke brankede. Hold øje med dem.

Tag nu et kålblad og fordel grønsager, krydderurter og de marinerede tofustykker i bladet. Brug noget sød chilisauce og Sweet soya sauce til at hælde ovenpå, som ekstra smagsgiver. Du skal kunne svøbe bladet omkring fyldet.

Nyd den sprøde, friske og smagsfulde wrap.

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar