Kakaois med kokosmælk

Det er sommer og vejret er helt fantastisk dejligt. Da vi ikke skal ud at rejse i sommerferien er det ekstra dejligt at det er så solrigt og lunt.

Der er ikke noget bedre end at kunne gå rundt i luftige kjoler og at kroppen får fyldt sine D-vitamin depoter op.

Og så er det vi kommer til isene. På sådan en sommer, er lysten til is, bare stor. Frugt, salater, enkel mad, kolde drikke og is.

Jeg lavede denne is i går.  Jeg syntes egentlig at der var noget med konsistensen, jeg skulle arbejde med, før jeg lagde opskriften på bloggen. Det har jeg nu ombestemt, da jeg havde et dommerpanel af tre unge piger, som alle syntes at konsistensen var lige som den skulle være. Nu får I så alligevel opskriften, inden jeg arbejder videre på den.

Fortæl endelig jeres mening om isen. Det er altid godt med andre vinkler.

Ingredienser: (til 6 is)

125 g. cashewnødder

2 1/2 dl. kokosmælk

150 g. banan (overmoden, uden skræl)

30 g. kakao

1/2 dl. ahornsirup

1 knsp. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød natten over. (eller overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i et par timer) Hæld nu vandet fra og skyl dem. Kom nu de iblødsatte cashewnødder, kokosmælk, bananer, kakao, ahornsirup og salt, i en blender. Kør til massen er helt glat. Fordel nu massen i formene. Sæt pindene og låget på formene. Sæt dem i fryseren i ca. 4 timer. Hvis du vil være helt sikker  på at de er gennemfrosne, er det en god ide´at lave dem om aftenen og så lade dem stå natten over i fryseren.

Du kan sagtens spise isene som de er, men hvem er ikke vild med et godt lag chokolade på toppen, sammen med nogle hakkede nødder eller mandler.

Topping:

75 g. 85% mørk chokolade

25 g. hasselnødder eller mandler

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Rist hasselnødderne eller mandlerne på en tør pande. Hak dem fint. Tag isene ud af formene og dyp dem i chokoladen med toppen. Drys de hakkede, ristede nødder/mandler på chokoladen umiddelbart efter isen er dyppet i det.

Nu er isen klar til at servere.

På billedet kom jeg nogle kronblade fra appelsin tagetes på isen. De smagte dejlig aromatisk af appelsin.

Rigtig god fornøjelse!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kakaois med kokosmælk

Skriv et svar