Fyldig grøn salat med bagte tomater, bagt snackpeber og cashew/hvidløgsdressing

Jeg elsker salater med smag og fylde. Jeg elsker når nogle af ingredienserne, der indgår i salaten er bagte og tilfører en dybere smag. Her er det datterinotomater og snackpeber, der er bagt. Salaten indeholder også både lilla spidskål og dampet broccoli, som tilfører lidt mere fylde. Salaten er tilsidst toppet med en cashewdressing med hvidløg. Du kan sagtens bruge andre slags hvidløgsdressinger. Jeg synes bare at denne lækre cashewdressing passer rigtig godt til.

Salaten her blev nydt sammen med ældstesønnen Andreas og hans dejlige kæreste Ellen. Ellen var så sød at være “salatholder” for mig.

Spis den som en del af aftensmåltidet. Tilføj nogle kogte quinoa og kogte bønner eller kikærter og brug den som en god og mættende frokost, feks. som en del af madpakken.

Ingredienser: 

Til 4 personer som tilbehør:

1 broccoli

1 hjertesalat

100 g. lilla spidskål

50 g. frisk spinat

150 g. datterino tomater

1 snack peber

3 spsk. olivenolie

timian

oregano

uraffineret salt

friskkværnet peber

1 tsk. kokosblomst sukker ( eller en anden slags uraffineret sukker)

1 tsk. balsamico

Fremgangsmåde:

Start med at skylle og rense snackpeberen og datterinotomaterne. Skær snackpeberen i mundrette stykker. Rør 1 spsk. olivenolie med uraffineret salt og friskkværnet peber og vend det sammen med snackpeberstykkerne i en skål. Fordel dem nu i et fad eller på en bageplade med bagepapir. Skær datterinotomaterne i halve. Læg dem på et smurt fad eller på en bageplade med bagepapir, med skærefladen opad. Dryp nu olivenolie og balsamico ud over tomaterne. Drys ligeledes timian, oregano, salt, friskkværnet peber og kokosblomstsukker ud over. Bag nu både snackpeber og tomater ved 175 gr. i ca. 30 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Skær broccolien i små buketter. Gem stokken til  andet brug. Læg buketterne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 min. Hæld nu det varme vand fra i en sigte og brus med koldt vand.

Skær enden af hjertesalaten. Skil bladene fra hinanden og skyl dem grundigt. Tør dem evt. i en salatslynge. Pluk nu salaten i mindre mundrette stykker. Fjern det groveste af stilken.

Skyl spinaten og tør den evt. i en salatslynge.

Snit spidskålen helt fint.

Anret nu salaten. Fordel først spinaten i bunden. Derefter fordeles den lilla spidskål og hjertesalaten ovenpå spinaten. Nu fordeles broccolibuketterne og de bagte tomater og snackpeber på toppen. Til sidst fordeles hvidløgsdressingen på toppen og der drysses med urtesalt eller uraffineret salt og friskkværnet peber. Du kan også undlade at fordele dressingen over salaten, hvis du ved at hele salaten ikke vil blive spist. Så holder den sig pæn, lidt længere.

Cashewdressing med hvidløg:

Ingredienser:

75 g. cashewnødder

1 dl. vand ( kogt, let afkølet vand) (tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens)

2 fed hvidløg

1-2 tsk. citronsaft

1/2-1 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i vand, dagen før, eller hæld kogende vand over en time før du skal lave dressingen. Hæld nu vandet fra og skyl dem. Kom de udblødte nødder i en blender, sammen med vand, pressede hvidløgsfed, citronsaft, salt og peber. Blend til konsistensen er helt flydende og cremet. Smag nu til med salat peber, hvidløg og citronsaft, til smagen er lige som du ønsker.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar