Bagte grønne bønner med hvidløg og salvie

Disse bagte grønne bønner skal vi have til aftensmaden i dag. Det skal serveres sammen med nogle bagte kartofler, grillede majs, noget Baba Ganoush og en blandet grøn salat med quinoa.

Der er brugt frosne grønne bønner i denne opskrift, men du kan naturligvis godt bruge friske grønne bønner i stedet. I så fald skal de lige blancheres først.

Sammen med hele fed hvidløg og salvie er det en super lækker sag. Og så er det meget enkelt og nemt at lave.

Jeg er så heldig at have masser af salvie i haven, så jeg kan blot tage for mig af det grønne guld. Hvis ikke du har tilgang til frisk salvie, kan du blot bage bønnerne med hvidløg og så blande hakket frisk persille i efter at bønnerne og hvidløgene er bagte. Det giver en anden smagsoplevelse, men er også rigtig lækkert.

Ingredienser:

500 g. grønne bønner ( frosne)

1-2 hele hvidløg

1 stor håndfuld friske salvieblade

3 spsk. olivenolie

1/2-1 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom de frosne grønne bønner i en skål. Skil hvidløgsfeddene fra hinanden og brug en kniv med et bredt knivsblad til at mase feddene med. Kom nu hvidløgsfeddene med skallen på, ned til bønnerne. Rens og skyl salviebladene og kom dem ned til de andre ingredienser. Tilsæt nu olie, salt og peber. Fordel olien i bønne/hvidløgs/salvie blandingen med hænderne ved at vende alle ingredienserne grundigt. Fordel nu det hele i et smurt ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 175 gr. i ca. 30 min. Rør i blandingen efter der er gået ca. 15 min. Hold øje med at salviebladene ikke bliver for brændte. I så fald kan du vende bønnerne en ekstra gang.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar