Baba Ganoush

Der var tilbud på øko auberginer i vores lokale Super Brugs forleden. Jeg tænkte straks på at det var længe siden jeg havde lavet Baba Ganoush. Jeg har det egentlig lidt dobbelt med auberginer. På den ene side synes jeg de kan være lidt kedelige og at de suger vildt meget olie, når de pensles og steges. På den anden side synes jeg alligevel de kan blive utroligt lækre, når de bliver tilberedt og krydret på en måde der passer til auberginens smag og konsistens. Citron, hvidløg, spidskommen, chili, røget paprika, er krydderier jeg synes passer rigtig godt til auberginen.

Jeg har brugt bagte auberginer i hummus, hvilket er rigtig lækkert. Skåret i skiver, penslet med olivenolie, krydrede og grillede er super lækkert som en del af fyldet i en burger. Skåret over på midten på langs, ridset og penslet med olie og krydderier og derefter bagt i ovnen er også rigtig lækkert.

Her har jeg fulgt min første indskydelse og lavet Baba Ganoush med 2 af de fire jeg købte. Det blev rigtig lækkert. Du kan sagtens prøve med andre krydderier end jeg har brugt. Prøv dig frem.

Ingredienser:

2 auberginer

1 spsk. tahin

2 fed hvidløg

2 spsk. citronsaft

1/2-1 tsk. stødt spidskommen

uraffineret salt ( smag dig frem)

2 spsk. olivenolie

En lille håndfuld mynte

En lille håndfuld persille

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Prik de hele auberginer med en gaffel over hele overfladen. Læg dem på en bageplade og bag dem ved 200 gr. Det er forskelligt hvor lang tid det tager at bage dem til de er helt møre. Der er stor forskel på størrelse, så derfor er det svært med en præcis tid. De skal falde helt sammen og være meget bløde før de er færdige. De skal vendes et par gange undervejs. Du skal regne med fra 45 min til lidt over en time. Brug ovnen til at bage noget andet undervejs, for at udnytte den lange tid ovnen er tændt.

Lad dem derefter køle af, så du kan tage skindet af uden at brænde dig. Skrab nu det bagte fyld ud af skallen.

Rens hvidløgsfeddene og pres dem igennem en hvidløgspresser. Skyl mynten og persillen og fjern de groveste stængler.

Kom nu auberginefyldet i et blenderglas eller i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend nu det hele og smag til.

Som sagt er størrelsen på auberginerne meget forskellig, så derfor skal du nok bruge lidt ekstra tid til at smage til, så mængden af krydderier passer til.

Kom den færdigt tilsmagte Baba Ganoush i en skål og pynt med lidt ekstra olivenolie, en smule salt og godt med friskkværnet peber og noget hakket mynte og persille.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Baba Ganoush

Skriv et svar