Glutenfrie kakaovafler

Det meste af denne lange skønne sommer har morgenmaden bestået af smoothiebowls eller smoothier. Har ikke kunnet holde ud at stå og stege og brase. Nu da det er blevet lidt køligere og det ovenikøbet har regnet en del er lysten til den varme mad på vej tilbage. Det har bla. resulteret i at jeg lige fik lyst til at teste denne opskrift endnu engang før den kom her på bloggen. Jeg har rettet lidt til i ingredienslisten, så nu synes jeg den er lige i skabet.

Jeg serverede kakaovaflerne med vandmelon, brombær, soyayoghurt med vanille og toppede portionen med fint revet citronskal, hakket frisk mynte og lidt ahornsirup. Mmmmmm!!!!!

Ingredienser: (Til 6 vafler)

4 dl. quinoamel

3 dl. havregryn (glutenfrie)

4 1/2 dl. mandelmælk eller anden plantemælk

100 g. banan (godt moden, vægt uden skræl)

6 bløde dadler (uden sten)

3 spsk. kakao

2 spsk. kokosolie (smeltet)

1 spsk. æbleedddike

1 tsk. bagepulver vinstens

1 tsk. natron

1/2 tsk. uraffineret salt

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en blender og kør til massen er glat og ensartet. Start med at komme en smule kokosolie på vaffeljernet. Hæld nu dej på og spred det forsigtigt ud, så dejen fylder det meste af fladen. Bag nu vaflerne til de er færdigbagte. Tag den bagte vaffel af med en gaffel.

Du kan sagtens lave ekstra vafler, så du har nogle til at komme i fryseren. Når man nu alligevel har gang i det hele, er det lidt smart at lave en ekstra portion. Vaflerne bliver bløde, men kan gøres sprøde ved at de kommes i brødristeren og varmes op der.

Spis dem sammen med frugt eller bær og noget til at dyppe i.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar