Kartoffelfad m/rødløg, broccoli og citron

Nu starter det kæmpestore overdådige udbud af friske nye grønsager, fra denne sommer, for alvor. Lige så stille kommer der mere og mere at vælge imellem. Nogle af kålene begynder at være klar. Løgene er klar, krydderurterne har været det længe, squashene ligeså. Hokkaidoerne, spaghettisquashene og andre lignende slags er også ved at være der. Majsene osv. osv.

En fantastisk tid, hvis man er glad for at bruge de friske grønsager, når de er i sæson.

Retten her blev jeg inspireret til, da vi var inviteret hjem til nogle af vores venner til aftensmad og hygge. De serverede det med kartofler, porrer og hjertesalat, hvilket var super lækkert også. Nu havde jeg nogle andre råvarer som jeg også syntes egnede sig til sådan et kartoffelfad, og det blev også vildt lækkert. Du kan sagtens bruge andre grønsager som du blander med kartoflerne.

Til dette kartoffelfad er der brugt: Kartofler, rødløg, broccoli, citron og citrontimian. Der er brugt en fermenteret tofu, der minder en smule om feta. Den er ihvertfald frisk og let syrlig. Det er nok ikke så nemt at få fat på. Jeg har købt den i en helsekost. Du kan sagtens undlade den. Fetoen, som den hedder giver bare lige det sidste pift smagsmæssigt. Derudover tilfører den også ekstra protein til retten. Hvis du også spiser mælkeprodukter, kan du bruge feta i stedet for.

Ingredienser:

Til 4 personer som tilbehør:

1 kg. kartofler

300 g. rødløg

2 citroner (saft og skal)

1 broccoli

3+2 spsk. olivenolie

uraffineret salt eller urtesalt

friskkværnet peber

citrontimian ( et lille bundt frisk citrontimian eller 3 tsk. tørret)

200 g. Feto med krydderurter el. feta

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og skær dem i både. Rens rødløgene og skær dem ligeledes i både. Skær citronerne over og pres saften ud af dem. Gem saften. Skær derefter citronskallerne i både. Lav en olieblanding af 3 spsk. olivenolie, citronsaft, ca. 1 tsk. urtesalt, citrontimian  og friskkværnet peber. Læg kartoffelbåde, rødløgs både og citronskaller i en skål og hæld olie/citronsaft/krydderi blandingen over. Bland det hele grundigt. Fordel blandingen i et ildfast fad. Vælg et forholdvis stort fad, da der skal være plads til broccoli og feto også.

Bag nu kartofler, rødløg og citronskaller ved 200 gr. i ca. 40 min.

Imens kartoffelfadet er i ovnen, kan du rense broccolien og skære fetoen i tern. Skær buketterne af. Skræl broccolistokken, hvis du vil have den med i retten. Ellers kan du gemme dem til en anden gang. Smid den endelig ikke ud. Hvis du bruger den her, kan du skære den i stave, efter du har skrællet den groveste skræl af. Læg nu broccolibuketterne og evt. stavene fra stokken, i en skål. Rør 2 spsk. olivenolie sammen med lidt urtesalt og friskkværnet peber. Fordel olieblandingen over broccoliebukettterne og bland det grundigt.

Når kartoffelfadet har været i ovnen i 40 min. vendes broccolibuketterne og tern af den fermenterede tofu/feta, sammen med kartofler, rødløg og citronskaller. Bag nu igen i ca. 15 min. til kartoflerne er helt møre. Broccolien må gerne have lidt bid stadig. Inden servering fordeles lidt ekstra frisk citrontimian, urtesalt og friskkværnet sort peber over blandingen.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar