Bagt blomkål

Bagt blomkål er bare super lækkert som tilbehør til et måltid. Som alternativ til det kendte kogte blomkålshoved, vil du her opleve at blomkålen har en meget mere intens smag. Server det evt. sammen med en syrlig creme, eller en sennepsauce. Det er super nemt at lave og du kan variere de krydderier du bruger til at smøre det ind i før du bager det. Jeg har her brugt en marinade/krydderiblanding af olivenolie, paprika, gærflager, urtesalt og friskkværnet peber.

Ingredienser:

1 helt blomkål

3-4 spsk. olivenolie

2-3 spsk. gærflager

1-2 tsk. sød paprika

ca. 1 tsk. urtesalt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste blade af blomkålen og skyl den. Lad gerne de små inderste blade sidde. Skær det yderste af stokken af. Rør nu marinaden sammen. (Da der er stor forskel på størrelsen af de hoveder du kan få fat på, varierer mængden af den marinade du skal lave og bagetiden er også meget forskellig.) Fordel nu marinaden ud over hele overfladen på blomkålshovedet. Du skal massere og gnide marinaden ind i alle kroge. Løft de små blade du har ladet sidde og gnid også marinaden ind der. Nu sættes hovedet på en bageplade med bagepapir eller på et smurt ildfast fad. Bag hovedet ved 200 gr. varmluft i mellem 45 min- 1 time alt efter hvor stort det er. Hvis det er meget stort skal du skrue ned for varmen den sidste tid. Hold øje med hvor mørkt det bliver på overfladen.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Bagt blomkål

Skriv et svar