Kartoffelfad med bouillon, timian og løvstikke

Jeg havde næsten glemt hvor lækkert det var at lave kartofler på denne måde. Der er intet nyt i opskriften her, faktisk er det en rigtig oldshool ret, men det bliver den ikke dårligere af. Jeg synes alligevel den fortjener en plads på bloggen.

Jeg har brugt frisk løvstikke og frisk timian her og det kan nok være svært for de fleste at få fat på. Hvis ikke du har tilgang til det, kan du altid bruge tørrede krydderier. Løvstikken er lidt svær at få fat på tørret også. Så må du bare undlade den. Den giver dog en skøn smag sammen med kartoflerne.

Hvis du er så heldig at have løvstikke i haven, er det en rigtig god idé at fryse det ned i små poser. På denne måde bevarer du aromaen fint. Og det er skønt at have til vinteren, især til at koge kartofler sammen med.

Ingredienser:

1 kg. kartofler

7 dl. grønsagsbouillon

1 håndfuld hakket frisk løvstikke el. 1 1/2 tsk. fintrevet muskatnød

3 spsk frisk timian el. 2 spsk. tørret timian

2-3 spsk. Smør(bar) el. olivenolie + lidt til at smøre fadet med

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne grundigt og fjern grimme pletter. Behold endelig skrællen på. Skær dem i helt tynde skiver. Kog noget vand og rør bouillon ud i det. Brug den mængde bouillon der passer til 7 dl. vand. Skyl løvstikken og tag de grove stængler fra. Hak bladene groft. Skyl den friske timian og tag bladene fra stilkene. Smør nu et ildfast fad med Smørbar/olivenolie. Fordel de skiveskårede kartofler i fadet, sammen med krydderurterne. Hæld nu bouillonnen over kartoflerne. Sørg for at krydderurterne er fordelt i hele fadet og at der også er nogle på toppen af kartoflerne. Kom noget friskkværnet peber på toppen og fordel de 2 spsk. Smørbar/olivenolie øverst. Bag nu kartoffelfadet ved 200 gr. varmluft i ca. 1 time. Hold øje med at kartoflerne ikke bliver for mørke. De skal blot være gyldne og sprøde i kanten.

Velbekomme!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar