Havregrød med hel quinoa

Nu er det ved at være tiden til den varme morgengrød. Når det begynder at blive rigtig koldt udenfor, er det skønt at starte dagen med varm grød.

Grød kan laves af mange forskellige slags kornsorter og behøver ikke kun at være havregrød eller risengrød. Faktisk kan man bruge de fleste kornsorter. Og det er en rigtig god idé at variere, pga. de forskellige næringsstoffer der er i de forskellige kornsorter. Man kan både bruge hele korn, knækkede korn og flager. Her er der valgt grove havreflager og hel rød quinoa. Quinoa er en kornsort der indeholder en del protein. Så hvis du har brug for lidt ekstra protein om morgenen, og samtidig har lyst til grød, er denne grød et godt valg. For at få lidt grønsager fra morgenstunden og fordi jeg synes det er dejligt med noget at tygge i, er grøden toppet med revet gulerod. Sødmen kommer fra abrikoser, rosiner, gulerødder og fra krydderierne. De gode fedtsyrer kommer fra hasselnødderne eller mandlerne og fra hampefrø. Du kan også vælge at hælde en teske hørfrøolie på toppen af grøden. Så er du godt dækket ind med gode fedtsyrer fra morgenstunden. Hørfrøolie indeholder omega 3 fedtsyrer, som er vigtige at få på en eller anden måde, hvis du spiser plantebaseret.

Ingredienser:

2 dl. grove havreflager

1 dl. rød quinoa (brug gerne den gule eller sorte i stedet)

4 tørrede abrikoser (usvovlede)

1 lille håndfuld rosiner

1 lille håndfuld hasselnødder eller mandler

100 g. groft revet gulerod

1 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. stødt Ceylon kanel

uraffineret salt ( smag selv til)

6-8 dl. vand

Lidt hampefrø

Fremgangsmåde:

Start med at skylle quinoaen i en sigte. Skær abrikoserne i strimler. Hak nødder el. mandler groft. Riv gulerødderne groft. Kom havregryn, quinoa, abrikosstrimler, rosiner, krydderier, salt og noget af vandet i grøden. Kog grøden forsigtigt op, mens der røres jævnligt. Skru nu ned for varmen, så grøden simrer forsigtigt. Når den har simret i ca. 10 min. tilsættes 75 g. af det revede gulerod. Gem resten til at toppe grøden med, sammen med lidt hakkede nødder . Lad grøden simre til quinoaen er ved at være gennemkogt. Servér nu med med lidt revet gulerod og en smule hakkede nødder/mandler og en spsk. hampefrø.

Du kan tilsætte en teske hørfrøolie og evt. en lille skefuld ahornsirup.

Grøden indeholder bl.a.  en del protein, fra quinoaen. Gode fedtsyrer fra nødder, mandler, kokosolie og hampefrø.

Server med en plantedrik i kanten.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Havregrød med hel quinoa

  1. Det lyder altså bare helt vildt lækkert! Jeg må altså oppe mit grødgame 😅😅 jeg har aldrig brugt quinoa i grød🙏 det må prøves! mange tak for inspirationen og virtuel kærlighed til dig. Jeg glæder mig til at følge med fremover ❤

Skriv et svar