Blandede bagte grønsager – Nem mad i fad –

Mad med mange grønsager behøver ikke nødvendigvis at tage vildt lang tid at forberede. Dette forslag til et grønsagsmåltid med flere forskellige bagte grønsager kræver hverken en masse tid til tilberedelse eller oprydning bagefter. Alle de forskellige slags grønsager renses og blandes hver for sig med en olie/krydderiblanding, lægges på en bageplade og bages på samme tid i ovnen.

Servér evt. med nogle kogte korn eller et stykke lækkert brød og nogle falafler eller hummus ved siden af. Så har du et lækkert og næringsrigt måltid fyldt med smag og farver.

Ingredienser: (Til 4 personer som til

Lilla spidskål:

1/2 lilla spidskål ( lille eller mellem størrelse)

2 spsk olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

1 spsk ahornsirup

1 spsk balsamico

1 tsk Timian eller nogle kviste

Blomkål:

400 g blomkål

2 spsk olivenolie

1/2 tsk paprika

1/2 tsk stødt spidskommen 

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Majs:

200 g majs ( her er brugt majs fra frost)

1 spsk olivenolie 

1/2 tsk røget sød paprika

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Rød peber:

1 rød peber

1 tsk olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Rucola:

50 g rucola

Fremgangsmåde:

Beklæd en bageplade med bagepapir. Alle grønsagerne kan være på en alm. bageplade. Efterhånden som grønsagerne bliver vendt i olie/krydderi blandingerne skal de lægges på bagepladen. 

Lilla spidskål:

Skær det lilla spidskål halvt over på langs gennem stokken. Del den ene halvdel i fire lige store stykker. Ligeledes på langs igennem stokken, så bladene hænger sammen. Rør olivenolien sammen med ahornsirup og balsamico, timian, salt og peber og pensel det på skærefladerne af spidskålsstykkerne. Læg dem på bagepladen. 

Blomkål:

Rens blomkålen og del den i mundrette stykker/buketter. Rør olien sammen med paprika, spidskommen, salt og peber. Bland blomkålsstykkerne med olie/krydderiblandingen og læg dem på bagepladen. 

Majs:

Rør olivenolien sammen med røget sød paprika, salt og peber. Tag majskernerne direkte fra fryseren. Bland olie og krydderier med majsene og fordel dem på bagepladen. 

Rød peber:

Skyl den røde peber og del den på langs. Bræk stilken af og fjern kernerne. Skær de to halve pebre i grove strimler. Vend strimlerne i olivenolie og krydder med salt og peber. Fordel dem ved siden af de andre grønsager på bagepladen.

Bag det hele ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. 

Anret alle de bagte grønsager som du synes på et fad med rucola i bunden.

Servér evt. med kogte korn el. pasta og nogle falafler eller vegedeller. 

Rester til dagen efter er altid godt. Vi var to der tog godt for sig af fadet.

Rigtig god fornøjelse og god appetit!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar