Jeg sidder her og sveder mens jeg skriver opskriften på denne skønne indiske ret ind her på bloggen. Har lige spist en god og mættende portion. Dahlen er egentlig ikke vildt stærk, men bare skønt krydret med varmende krydderier. Der er både karry, gurkemeje, spidskommen, koriander og chili. Og den blev serveret med frisk koriander og lidt kølende yoghurt. Så lækkert.
Skønt at der er mad til to dage. I morgen vil jeg spise det sammen med nogle dosaer (indiske fermenterede pandekager), som jeg har til overs fra sidst jeg lavede dem. Det vil jeg glæde mig til. Naan brød er også er perfekt match til denne ret. Du kan finde opskriften på Naanbrød Her
Ingredienser: (til 4 personer)
2 spsk kokosolie el. olivenolie
1 spsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1/2 tsk chiliflager
4 fed hvidløg
250 g røde splitlinser
150 g løg
350 g blomkål
600 g kartofler
250 g kogte kikærter
100 g helbladet spinat ( både frisk og frosset spinat kan bruges)
2 dåser flåede hakkede tomater
2 1/2 dl kokosmælk
1/2 l vand
uraffineret salt
friskkværnet peber
1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde:
Rens løg og hvidløg og skær i mindre tern. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl blomkålen og del det i små mundrette buketter. Varm kokosolien op i en tykbundet gryde sammen med krydderierne. Tilsæt de hakkede lød og hvidløg og svits til løgene bliver gennemsigtige i kanterne. Skyl de røde splitlinser grundigt og kom dem i gryden og rør til det hele er godt blandet. Tilsæt kartofler, blomkål, flåede hakkede tomater, kogte kikærter, kokosmælk og vand. Rør det hele grundigt sammen og lad retten simre i ca. 20 min. Tilsæt frisk spinat. Hvis du bruger frosset spinat skal det tilsættes noget før. Smag retten til med salt, peber og chiliflager og lad den simre et par minutter igen.
Servér evt. med lidt yoghurt, frisk koriander og et stykke godt brød til.
Rigtig god fornøjelse!