Naan brød (veganske)

Naanbrød smager bare super lækkert. De er bløde og krydrede af den friske koriander og nigellafrøene. Og let salte på overfladen. Naanbrød laver man normalt som tilbehør til indisk mad. Jeg laver dem ofte til daalsuppe, eller serverer dem sammen med andre indiske gryderetter. Disse brød er lige prikken over iét når man spiser indisk mad.

Ingredienser: (til ca. 15 naan brød)

2 dl vand

2 dl neutral sojamælk ( eller yoghurt )

1 spsk citronsaft ( – citronsaft hvis du bruger yoghurt i stedet for sojamælk )

2 spsk smeltet smørbar

10 g gær

1 tsk sukker

1/2 tsk salt

100 g grahamsmel (eller groft speltmel )

Ca 500 g hvedemel (eller fint speltmel ) (rettelse d. 30/8-20)

Til topping af brødene:

50 g. smørbar

nigellafrø

uraffineret salt

En håndfuld frisk hakket koriander

Fremgangsmåde:

Rør citronsaften sammen med sojamælken og lad det lige stå i nogle minutter og koagulere. Hæld lunkent vand i blandingen og rør det sammen. Tilsæt nu gæren og rør den ud i væsken. Smelt smørret og hæld det over i væsken. Tilsæt nu sukker, salt og grahamsmel. Rør det sammen. Tilsæt nu hvedemelet lidt af gangen. Ælt til sidst dejen på bordet. Når den begynder at slippe bordet når du ælter er den klar. Læg dejen over i en skål og dæk med et klæde.

Lad den hæve i en times tid.

Ælt nu dejen på bordet og del den i 14 lige store boller. Kom godt med mel på bordet og rul bollerne flade med en kagerulle. Læg de flade brød på en bageplade med bagepapir. Smelt ca. 50 gr smørbar i en lille kasserolle. Pensel nu de flade brød med det smeltede Smørbar og drys lidt Nigellafrø ud over brødet. Lad brødene efterhæve i 10-15 min. Tænd ovnen på 225 gr. Bag brødene i  10-12 min. til de er gyldne. Når de kommer ud fra ovnen, kan du pensle dem let med noget smeltet Smørbar, drysse en smule uraffineret salt over dem og noget finthakket koriander.

Lad dem nu køle af på en rist og læg et klæde over dem.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar