Spidskålsalat med stegte majs, gulerod og kogt quinoa

Salaten her er en dejlig salat, som indeholder masser af fibre. Masser af prebiotika til tarmfloraen. Som kostrådene anbefaler skal vi have 600 g. grønsager og frugt om dagen.

Denne salat indeholdt ca. 600 g grønsager, som vi var 4 voksne der delte. Det var så ca. 150 g. grønsager til hver. Det meste af salaten bestod af grove grønsager med masser af gode fibre. Det er ikke så svært, at få de anbefalede 6 om dagen, hvis du husker at spise grønsager eller frugt til alle dine måltider. Det handler utroligt meget om rutiner og at du bruger lidt tid til at sætte dig ind i hvordan det vil passe for netop dig at få de lækre grønsager eller frugter indenbords. Ud over denne salat fik vi rösties og guacomole. Et enkelt og lækkert sommermåltid. Salaten vil også egne sig som frokostsalat, da den indeholder quinoa, som indeholder en del protein.

Ingredienser:

250 g spidskål

250 g gulerod

200 g majs (skåret fra en kolbe eller fra frost)

3 dl kogt quinoa

1 stor håndfuld friske krydderurter ( Brug hvad du har feks. persille, oregano, esdragon, løvstikke, purløg, koriander)

2 spsk olivenolie

1/2-1 tsk gurkemeje

uraffineret salt el. urtesalt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen grundigt i en sigte og kog dem efter anvisningen i dobbelt mængde vand, samt uraffineret salt. Lad quinoaen køle af før du blander den i salaten.

Fjern evt. de yderste grimme blade på spidskålen og halvér det. Snit kålen fint. Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem groft eller skær dem som du synes. (Jeg bruger et mandolinjern med et skæreblad som laver små tynde stave.) Skær majsene fra én eller to kolber eller brug dem fra frost. Varm olivenolien op på en pande og tilsæt gurkemejen. Lad den kortvarigt bruse op og tilsæt nu majsene. Steg dem til de har fået en smule farve og krydder dem efterfølgende med uraffineret salt og friskkværnet peber. Skyl de friske krydderurter og fjern de grove stilke. Hak dem derefter fint.

Bland nu alle ingredienserne og lav dressingen. Jeg skifter mellem to forskellige slags dressinger til denne type salat. Den ene er lavet med plantemayonaise og sennep og den anden med sesamolie, ingefær, tamari og lime eller citron. Det kommer an på hvad salaten skal spises sammen med hvilken af dressingerne der passer til. Hvis din salat skal have et asiatisk twist og du vil bruge den asiatiske dressing, kan du vælge blot at bruge frisk koriander og evt. purløg, som frisk krydderurt i salaten.

Dressing 1:

Ingredienser:

2 spsk plantemayo

1 tsk dijonsennep

1 tsk citronsaft

1 fed presset hvidløg

ca. 1/3 tsk uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber

3 spsk vand

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med sennep, citronsaft, salt og peber.

Dressing 2 med asiatisk twist:

Ingredienser:

2 spsk limesaft

1 spsk ristet sesamolie

1-2 tsk fintrevet ingefær

1 tsk tamari

1/4 tsk chiliflager

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne sammen og smag til.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Spidskålsalat med stegte majs, gulerod og kogt quinoa

Skriv et svar