Squash spaghetti med svampesauce og stegte salvieblade

Mmmmmm!!! Sådan en portion her er ikke så ringe. Det er nemt og hurtigt at lave og består kun af grønsager, krydderurter, lidt olie eller smør(bar)  og sojafløde.

Vi har to squashplanter i haven. Èn gul og èn lysegrøn. Jeg har brugt én squash fra hver plante i denne ret. Det behøves selvfølgelig ikke. Du kan bare bruge den slags squash du kan få fat på. Jeg synes bare det er vildt smukt med både en gul og en grøn og når nu jeg har muligheden for at bruge begge to så er det det jeg gør.

Som sauce er der brugt markchampignon og sojafløde (Soja Cuisine) og så er retten serveret oven på nogle lysegrønne salatblade og toppet med stegte salvieblade. Mums det er lækkert.

Ingredienser: (Til 2 gode portioner)

ca. 250 g gul squash

ca. 250 g lysegrøn squash

200 g markchampignon

1 Soya Cuisine

1 spsk tamari

1 god spsk Smør(bar) el. olivenolie

urtesalt

friskkværnet peber

1 hjertesalat eller andet lignende salat

Fremgangsmåde:

Rens de to squash og kør dem til spaghetti på en spiralizer. Læg dem til side. Rens svampene og skær enderne af og skær dem derefter i skiver. Steg svampene i smørret/olien ved god varme, til de har smidt væsken og er blevet brune. Hæld nu sojafløden over de stegte svampe og rør godt rundt. Tilsæt nu tamari, urtesalt og friskkværnet peber. Rør i blandingen mens du stadig har godt med varme på. Smag til og tag nu panden fra blusset/varmekilden.

Anret på to dybe tallerkner først plukket salat, derefter lægges squashspaghettien ovenpå salaten og svampesaucen ovenpå spaghettien. Drys med friskkværnet peber og en smule urtesalt.

Hvis du har eller kan få fat på frisk salvie, smager det også vildt godt ovenpå retten. Du skal blot stege de friske blade i olivenolie og krydre dem med uraffineret salt og friskkværnet peber. Pas på ikke at stege dem for hårdt. De bliver nemt brune og brankede og så smager de ikke godt. De skal bare lige steges sprøde og derefter lægges på noget køkkenrulle, før de serveres oven på retten.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar