Jordbær nicecream med blomkål

Jeg synes simpelthen at Nicecream er genialt. At kunne lave is af forskellige slags frosne bær, bananer og andet godt uden at skulle bruge nogen form for sukker eller andre tilsætningsstoffer. Det er da genialt. Her har jeg lavet en simpel nicecream, hvor jeg har brugt frosne bananer, frosne jordbær, frosset blomkål og lidt plantedrik. That`s all. Hvis jeg havde haft noget vanillepulver ville jeg have brugt det også. Det havde jeg ikke og isen blev rigtig lækker alligevel. Grunden til at jeg ofte bruger blomkål i Nicecream eller smoothies er at det er en super smart måde at få noget kål (grønsager) på. Blomkål er meget neutralt i smagen, så man kan ikke smage den i sådanne blandinger. Nu har jeg heller ikke tilsat så meget. Måske den endda kunne klare mere blomkål uden at man ville lægge mærke til det. Prøv det evt. og giv meget gerne besked tilbage i forhold til hvordan det bliver.

Jeg bruger en gammel foodprocessor til at fremstille det med. Den fungerer bedre end vores blender. Jeg ved at nogle blendere er gode til det, men det er vores ikke.

Ingredienser: (Til 4 personer)

300 g frosset banan

200 g frosne jordbær

100 g frosset blomkålsris

1/2-3/4 dl plantemælk eller kokosmælk

evt. 1/2 tsk ren vanillepulver

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til isen samler sig og stadig er til at forme med en is ske. Det tager et stykke tid før det samler sig og bliver cremet og glat. Hvis du kører den i længere tid bliver nicecreamen mere og mere flydende. Stop når den har den ønskede konsistens.

Servèr evt. med vafler og forskellige bær, som på billedet, eller spis nicecreamen som den er, uden tilbehør.

 

Velbekomme!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar