Falaffelknas, bagt sød kartoffel, pebermyntedressing og granatæblekerner

Jeg har prøvet at bruge falaffelfarsen på en lidt ny og anderledes måde. Mest fordi jeg elsker knas. Jeg havde sat kikærter over i går aftes og ville lave falafler til aftensmad i dag. Så fik jeg ideen til at bage små klatter af falaffelfars på en bageplade med bagepapir i ovnen, i stedet for at stege farsen på en pande. Det blev rigtig lækkert sprødt. Falaffelknaset blev serveret sammen med bagte søde kartofler, en myntedressing og hjertesalat med granatæblekerner. Servér det evt. sammen med ris, cous cous eller bulgur.

Faffelknas: (til 4 personer)

Ingredienser:

200 g kikærter (tørrede)

175 g løg

3 fed hvidløg

2 dl rismel

1 dl vand

3 spsk citronsaft

2 1/2 spsk Garam Masala

1 spsk tahin

1/4-1/2 dl tamari

1/2-1 tsk chiliflager

1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i ca 10 timer. Hæld vandet fra og skyl dem. Kom de iblødsatte kikærter og alle de andre ingredienser i en foodprocessor. Kør falaffelfarsen til den er helt findelt og sammenhængende. Tænd nu ovnen på 200 gr og læg bagepapir på en bageplade. Læg nu små klatter af farsen på bagepapiret. Pensel klatterne med olivenolie og drys evt. lidt sesamfrø over dem. ( Du kan vælge at lave al farsen på denne måde. Du kan også vælge at lave noget af farsen til kikærtebøffer.) Bag nu falaffelknaset i ca. 30 min. til det er gyldent.

 

Bagte søde kartofler:

Ingredienser:

4 søde kartofler

3 spsk olivenolie

1 tsk paprika

1/3 tsk røget paprika

salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub de søde kartofler. Skær et snit på langs i toppen af kartoflerne. Rør olivenolien sammen med paprika, røge paprika, salt og peber. Pensel olieblandingen på de søde kartofler. Bag dem ved 200 gr til de er gennembagte. Det er meget forskelligt hvor lang tid det tager, da der er stor forskel på størrelsen af de søde kartofler. Det tager mellem 1/2 time til 1 time hvis de er store.

 

Pebermynte dressing:

Ingredienser:

2 dl soja yoghurt

1 håndfuld frisk pebermynte

2 spsk citronsaft

fintrevet skal af 1/2 citron

uraffinret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Skyl mynten og fjern bladene fra stænglerne. Hak myntebladene fint. Bland citronsaft, citronskal, de hakkede mynteblade, salt og peber. Rør det hele sammen og smag til.

Anretning:

2 hjertesalat

1/2 granatæble (kernerne fra 1/2 granatæble )

Skær enderne af de to hjertesalat hoveder. Skil bladen fra hinanden, skyl dem og tør dem. Pluk bladene i mindre stykker og læg dem på bunden af et fad. Læg nu de bagte søde kartofler oven på salaten. Fordel den bagte falaffelknas ud over det hele. Hæld nu noget af dressingen ud over det hele. Fordel granatæblekernerne ud over anretningen.

Servér evt med kogte ris, bulgur eller cous cous.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar