Kartoffelsalat med friske krydderurter og sennepsmarinade

Endnu en kartoffelsalat kommer hermed på bloggen. Jeg tør snart ikke tælle hvor mange forskellige kartoffelsalater jeg har delt opskriften på. Og jeg tør heller ikke love at denne her ikke ligner nogle af de andre versioner. Denne version er inspireret af alle de friske dejlige krydderurter der lige nu står og er sprængfyldte med forårspower og vitalitet. Friske krydderurter indeholder en masse vitaminer, mineraler og sekundærstoffer. Og så er de fulde af forskellige smagsnoter. Du behøver ikke at bruge de krydderurter jeg har brugt. Prøv at leg med det og brug hvad du har tilgang til. Purløg og persille er også rigtig dejligt, hvis det er hvad du kan få fat på.

Ingredienser ( til 4 personer )

1 kg kartofler

En stilk løvstikke til kogevandet

Uraffineret salt til kogevandet

Ca. 1/2 Rød el. grøn krølsalat 

1 rødløg

Marinaden:

0,75 dl olivenolie

2 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

3 gode håndfulde blandede friske krydderurter ( her brugte jeg oregano, estragon, bladfennikel, persille, ramsløg og blomster fra purløg og ramsløg

Fremgangsmåde:

Rens kartoflerne og kog dem i letsaltet vand med en stilk frisk løvstikke. Stik i dem med en spids kniv. Når de slipper er de gennemkogte og klare. Løvstikken kan sagtens undlades, men den giver en skøn smag til kartoflerne. Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem køle let af. Hvis kartoflerne er helt nye og skrællen er tynd skal de ikke pilles, men hvis den er blevet tykkere er det en god idé at pille dem. 

Skær dem i mundrette stykker, imens de stadig er lune. 

Rens rødløget, halvér det og skær i helt tynde skiver. 

Rør marinaden sammen og smag den til. 

Skyl de friske krydderurter og tør dem i et rent viskestykke eller i en salatslynge. Fjern de grove stilke og hak krydderurterne fint. Bland de hakkede krydderurter med marinaden og hæld det over de skiveskårede lukartofler. Bland det hele grundigt sammen. 

Skyl salaten grundigt og tør bladene i et rent viskestykke eller i en salatslynge. Pluk/riv salaten i mundrette stykker. 

Bland nu salaten med kartoffelblandingen. Anret på et fad og pynt evt. med purløgsblomster og ramsløgblomster. Blomsterne giver den skønneste løgsmag og er meget smukke på salaten. 

Servér evt. salaten med nogle linsefrikadeller og blandede oliven.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar