Confiterede hvidløg med rosmarin og timian

Jeg var så heldig at falde over nogle økologiske hvidløg som kun kostede 2 kr. for fire hele hvidløg. Min ældste søn elsker confiterede hvidløg og havde spurgt om ikke jeg kunne tænke mig snart at lave dem igen. Så kom anledningen lige i dag, med sådan et slagtilbud.

Det er lækkerhed gange 100 sådan nogle bløde og cremede bagte hvidløgsfed. Et stykke ristet surdejsbrød smurt med confiterede hvidløg. Mmmmmmm. Eller brug dem til at mose og blande i en mayonnaise. Eller til at blande i en hummus. Eller bare til at blande i en dressing. Eller som noget af tilbehøret på et tapasbord. Muuums. Hvis du kan lide hvidløg, så skal du unde dig selv at lave sådan en portion confiterede hvidløg.

Det er super nemt. Tager blot lidt tid at pille alle de fed hvidløg der skal bruges. Og så to timer i ovnen. Derefter har du lækkerhed for alle pengene.

Ingredienser:

5-6 hele hvidløg

1-2 kviste frisk rosmarin

3-4 små kviste frisk timian el. citrontimian

1/2 tsk uraffineret salt

olivenolie så det dækker hvidløgene og krydderurterne (Jeg brugte ca. 2 dl.)

Fremgangsmåde:

Bræk alle hvidløgsfeddene fra hinanden. Skær enderne af feddene og fjern skallen. Kom de rensede fed i en lille kasserolle der kan tåle at komme i ovnen. Du kan også bruge et lille ildfast fad. Skyl de friske krydderurter og tør dem grundigt i en salatslynge eller i et rent viskestykke. Læg kvistene ned imellem hvidløgsfeddene. Drys saltet over. Hæld olivenolie over så det hele er dækket af olien. Fadet eller kasserollen skal dækkes til med et låg af en art når det er i ovnen. Kom kasserollen eller fadet i ovnen og bag ved ca. 125 grader varmluft i ca. to timer. Nu er feddene bløde og lækre og lige til at smøre ud. Kom de bagte hvidløgsfed, krydderurterne + olivenolien de er bagt i over i et skoldet og rengjort glas med låg på. Opbevares på køl. Sørg for kun at bruge rent bestik til at tage feddene med fra glasset. Olivenolien som hvidløgsfeddene er bagt i og bliver opbevaret i, kan bruges i madlavningen. Den smager kraftigt af hvidløg. Jeg tør ikke love hvor lang holdbarhed de har. Men jeg regner med ca. 14 dage på køl.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar