Æble-græskar kompot

Forskellige former for frugt kompot er rigtig lækkert at spise ovenpå morgen grøden. Her er der blandet hokkaidogræskar i æblekompotten og kompotten er krydret med ingefær, gurkemeje, kanel og kardemomme. Hvis du ikke bryder dig om krydderierne kan du bare undlade dem. Kompotten smager dejligt friskt uden krydderierne og får et Juletwist når der tilsættes de nævnte krydderier.

Æblerne der er brugt her, er en blanding af madæbler og spiseæbler. Der er både brugt Belle de Boskop æbler og et æble der vist nok hedder Josefine. Begge slags har jeg fra Peters Gartneri, hvor jeg er kundebonde.

Hokkaidogræskarret er også fra Peters Gartneri. Du kan dog sagtens bruge andre slags græskar end hokkaido græskar.

Ingredienser:

575 g æble (renset vægt, med skræl )

350 g hokkaido el. butternutsquash ( renset vægt) 

1 dl vand 

50 g kokossukker

1 tsk citronsaft 

1 tsk fintrevet frisk ingefær el. 1/2 tsk 

1 tsk fintrevet frisk gurkemeje

1/2 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt kardemomme 

Fintrevet skal fra 1/2-1 citron

Fremgangsmåde 

Rens æblerne for kernehus, stilk og blomst. Behold skrællen på, med mindre den er blevet meget hård. Skær i mindre stykker. Rens græskarret, del det og fjern kernerne.  Skær skrællen af græskarret, hvis den er blevet for hård. Skær i mindre stykker. Kom æblestykkerne, græskarstykkerne og vandet i en gryde. Lad det simre til det hele er kogt mørt. Blend med en stavblender til det hele er fint blendet. Tilsæt  kokossukker, fintrevet ingefær, kanel, kardemomme, citronsaft og fintrevet citronskal. Kog kompotten op ganske kortvarigt og rør grundigt. Kommes på rengjorte glas med låg. 

Kompotten er fryseegnet.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar