Forårsurtesalt med brændenælde, ramsløg og skvalderkål - Mad med glød

Forårsurtesalt med brændenælde, ramsløg og skvalderkål

Jeg har næsten altid forskellige slags urtesalt stående. Om foråret laver jeg urtesalt med forskellige vilde urter. Om sommeren med alle mulige forskellige krydderurter og kronblade fra spiselige blomster. Og om vinteren med forskellige tørrede krydderurter eller tørrede kronblade fra spiselige blomster.

Det er en skøn måde at få et ekstra tilskud af krydderurter og en dejlig måde at krydre maden på. En krydderurtesalt som denne, synes jeg, passer rigtig godt oven på en kartoffelmad, ovenpå en mad med avocado, eller i forskellige sammenkogte retter. Den smager ikke gennemtrængende. Men giver lige, det der skønne “touch” fra naturen. Og selvom det ikke er store mængder man sætter til livs på denne måde, så er det trods alt et lille tilskud af vitaminer og mineraler. Mange bække små…….. Sammen med pesto, lavet af vilde planter, supper, sammenkogte retter og urtete, bliver det til et reelt tilskud.

Her følger opskriften på det krydderurtesalt der er på billedet.

250 g fint uraffineret atlanterhavssalt el. fint Himmalayasalt

50 g brændenælder

50 g ramsløg

20 g skvalderkål

5 store fed hvidløg

Fintrevet skal fra 1 øko citron

Skyl alle de vilde urter og slyng dem i en salatslynge. Fjern evt andre planter og urenheder. Kom alle ingredienser i foodprocessoren, undtagen hvidløg. Pres hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser. Tilsæt det pressede hvidløg, til de øvrige ingredienser. Kør til urter og salt er helt fint malet. Bred urtesaltet ud på en bageplade og kom det i ovnen ved 50 gr. Lad det stå til det er helt tørt. Det tager normalt et par timer. Rør i det ind i mellem. Man kan også bare stille det et tørt, varmt sted og så lægge et viskestykke over. Feks ovenpå eller i nærheden af en brændeovn.

God fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar