Grøn salat med kogte nye rødbeder, gedeost og sødskærmspesto - Mad med glød

Grøn salat med kogte nye rødbeder, vegansk fetaost og sødskærmspesto

For 4-5 år siden plantede jeg en sødskærm i et skyggefuldt hjørne i vores have. Den er nu blevet til mange flere planter. Sødskærm har de smukkeste lysegrønne, fligede blade og får hvide skærmblomster lidt senere på året. De står allerede nu smukt i hjørnet. Sødskærm smager mildt af lakrids eller anis. Bladene kan bl.a. bruges i salater, supper, sammenkogte retter. Når den er afblomstret og frøstandene kommer på planten, kan man spise dem. De er suveræne at spise som slik. De smager mildt af lakrids. Frøstandene skal spises kort tid efter de kommer frem. På det tidspunkt er de sprøde og lækre at spise. Senere bliver de for hårde at tygge.

I denne opskrift har jeg brugt sødskærm til at lave pesto af. Lakridssmagen syntes jeg skulle lidt mere frem, så jeg tilføjede nogle friskkværnede anisfrø. Jeg kogte nogle nye små rødbeder og vendte dem i sødskærmspestoen. Salaten blev anrettet med en blandet grøn salat i bunden, nye kogte rødbeder vendt i sødskærmspesto og som topping  vegansk fetaost og tørristede græskarkerner.

Sødskærmspesto:

4-5 dl sødskærm (hakket)

1 god håndfuld frisk spinat

50 g ristede hasselnødder

1 dl olivenolie (koldpresset)

1/2-1 tsk friskkværnet el stødt anis

25 g fintrevet parmesan (vegansk eller som du ønsker)

salt el urtesalt (smag dig frem)

friskkværnet peber ( smag dig frem)

Alle ingredienser blendes sammen og smages til med salt, peber og anis. Vend de kogte små rødbeder, som er skåret i mindre stykker, i noget af pestoen, mens de stadig er lidt lune.

Kog 5-6 små nye rødbeder med skræl, til de er møre. Stik i dem med en kniv for at tjekke. Hæld koldt vand over dem med det samme, efter kogningen og se om du kan smutte skrællen af. Hvis ikke du kan få den af er skrællen så tynd på de nye rødbeder at du sagtens kan spise den. Skær rødbederne i kvarte og vend dem i pestoen.

Anret en bund af den blandede grønne salat på et fad. Læg rødbederne ovenpå og slut af med 50 g vegansk feta, tørristede græskarkerner og små fine blade af sødskærm.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar