Crunchy rugbrødsmysli med lakrids - Mad med glød

Crunchy rugbrødsgranola med lakrids

Det er en dejlig fornemmelse at få brugt rester af mad, så de ikke bliver smidt ud. Både private husstande, dagligvarebutikker og storkøkkener har et kæmpe spild af madvarer. Madvarer der bliver kasseret fordi de har passeret sidste salgsdag, eller fordi der er blevet lavet mere mad end der er blevet spist. Heldigvis er der kommet rigtig meget fokus på, at få brugt rester og ikke at have så stort et madspild.

Her er et  forslag til hvordan man kan få brugt sine rugbrødsrester, til en lækker crunchy granola..

Ingredienser:

200 g tørt rugbrød (revet)

400 g grove havregryn

100 g hasselnødder (groft hakkede)

150 g hørfrø

4 spsk kokosolie

4 spsk ahornsirup

1 1/2 spsk rålakridspulver (kan undlades)

1/3 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt kokosolien i en lille gryde. Bland ahornsiruppen sammen med olien i gryden og hæld det derefter over de øvrige ingredienser. Bland det hele grundigt sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld blandingen på pladen. Bages ved 150 gr i 30-40 min. Rør i det undervejs så det ikke brænder på.

Kom granolaen i en dåse eller et glas, når den er kølet af.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Crunchy rugbrødsgranola med lakrids

  1. Uhmmm! Lavede den her til morgen, men da jeg ikke havde ahornsirup kom der halv muscovadosukker og halv yaconsirup i – kan også anbefales:-)

Skriv et svar