Daddelkugler med saltede peanuts og chiafrø - Mad med glød

Daddelkugler med saltede peanuts og chiafrø

Vi er vilde med daddelkugler i vores familie. Her til aften var vi blevet lækkersultne og så kom jeg i tanker om at én af mine søde bekendte havde sagt at hun havde prøvet at lave daddelkugler med saltede peanuts. Jeg havde en pose peanuts,  dadler og de øvrige ingredienser jeg plejer at komme i kuglerne. Det tager jo ikke ret lang tid at lave og så er det bare så lækkert. Lige præcis denne kombination synes jeg er lækker pga det salte fra de saltede peanuts. Og så er det lækkert at de er crunchy. Både fordi jeg ikke blendede nødderne så meget og fordi chiafrøene knaser så lækkert. Chiafrøene tilfører også lidt ekstra gode fedtsyrer.

Ingredienser:

150 g saltede peanuts

275 g dadler

3 spsk chiafrø

3 spsk appelsinsaft

2 spsk kokosolie

3 spsk kakao

+ 75 g blendede peanuts og 2 spsk chiafrø til at rulle i.

Fremgangsmåde:

Start med at blende alle andre ingredienser end de saltede peanuts. Når dadlerne er blevet blendet til en lidt ensartet masse, tilsættes de saltede peanuts. Blend kun til nødderne stadig er i lidt grove stykker. Så der er noget der knaser.

Nu rulles kuglerne. Jeg havde blendet nogle peanuts for sig selv, til at rulle kuglerne i. Jeg blandede ca 75 g blendede peanuts med 2 spsk chiafrø. Det brugte jeg til at rulle kuglerne i.

Go fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar