Jordbærvinaigrette med chili - Mad med glød

Jordbærvinaigrette med chili

Det er bare med at tage for sig af de danske bær mens de er i sæson. Lige nu er de økologiske bær fra Holtgård, ved Hov,  kommet i handlen. De er super gode. Jeg plejer hvert år at tage derud for at plukke til fryseren. Vi har også jordbær i vores have, men kun nok til at spise mens sæsonen står på og så lidt til fryseren. Jeg nyder jordbærrene i både desserter, kager, salater og dressinger. Her har jeg lavet en jordbærvinaigrette med chili. Jeg kogte nogle nye danske økologiske kartofler. Skar dem i skiver og vendte dem i jordbærvinaigretten. Resten af salaten består af spinat, lucernespirer, dampede asparges, sødskærm og tørristede græskarkerner vendt i tamari. En lækker sommersalat. Jordbærvinaigretten må gerne have lidt bid, fra chilien. Det er et lækkert modspil til de søde, friske bær.

100 g jordbær

6 spsk olivenolie

3 spsk æbleeddike el. balsamico

3 tsk ahornsirup

2 tsk sennep ( jeg brugte dijon)

chili ( efter smag)

salt og friskkværnet peber

Det hele blendes med en stavblender eller en anden slags blender. Smag til med chili, salt og peber.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar