Boghvedeblinis med rabarberkompot - Vegansk opskrift - Mad med glød

Boghvedeblinis med rabarberkompot

Små pandekager eller blinis kan bruges på utrolig mange forskellige måder. Til morgenmaden med noget frugt kompot og lidt creme, til frokosten med salat og en urtecreme, noget humus eller andet proteinholdigt, som en del af en forret og som en del af en dessert med feks is og frugtkompot.  Denne version blinis er lavet af boghvedemel og boghvedeflager. Som hævemiddel brugte jeg bagepulver og en smule loppefrøskaller. Som sødemiddel en godt moden banan. De blev godkendt af datteren og manden.  Her følger opskriften:

1 dl vand

1 1/2 spsk loppefrøskaller

4 dl risdrik (el anden plantedrik)

1 banan (godt moden og most med en gaffel)

1 1/2 dl boghvedeflager ( eller glutenfri havregryn)

2 1/2 dl boghvedemel

50 g kokosolie ( smeltet)

2 spsk  sesamfrø

1 1/2 tsk bagepulver ( vinstensbagepulver )

Start med at røre loppefrøskallerne ud i vandet. Lad det stå i nogle minutter. Når det er begyndt at blive geléagtigt tilsættes alle de øvrige ingredienser. Det hele piskes grundigt sammen. Steg dem i kokosolie.

Rabarberkompotten har jeg ikke den eksakte opskrift på. Jeg lavede bare lige til morgenmaden. Jeg sødede den med muscovadosukker og krydrede med en smule vanillepulver.

Spis evt med lidt kokosmælk rørt op med chiafrø, citronskal og ahornsirup.

1 dl kokosmælk

1 spsk chiafrø

fintrevet skal af 1/2 citron

1 tsk ahornsirup

1/4 tsk vanille

evt en smule citronsaft

Rør alle ingredienser sammen og smag evt til med citronskal, ahornsirup eller citronsaft. Stil blandingen på køl i minimum et par timer. Gerne aftenen før, så chiafrøene kan nå at gelere og gøre kokosmælk tyk og cremet.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar