Jordbærtærte med hasselnødde/kikærtebund, chokolade og avocadocreme - Mad med glød

Jordbærtærte med hasselnødde/kikærtebund, chokolade og avocadocreme

Så er jordbær sæsonen næsten skudt igang. Jeg synes ikke helt den er det rigtigt før vores egne jordbær er klar til at spise. Men nu kunne jeg altså ikke vente længere, så jeg købte en bakke. Jeg har prøvet at lave en glutenfri version, med en bund der består af ristede hasselnødder, kikærter, dadler, sojamælk, kværnede hørfrø + vand. Som mellemlag skulle der naturligvis mørk chokolade. Som creme lavede jeg en avocadocreme. Ud over at den smagte rigtig dejligt blev den også utrolig smuk. Den grønne farve under de røde jordbær. Wau!

Ingredienser Bund:

125 g hasselnødder

150 g kogte kikærter

100 g bløde dadler (vægt uden sten)

0,75 dl. sojamælk m/vanille

3 spsk. kværnede hørfrø + 9 spsk. vand som skal stå og samle sig i ca. 1/2 time før det kommes i dejen

Fremgangsmåde:

Rist de hele hasselnødder i ovnen på et stykke bagepapir ved 175 gr. varmluft i ca. 10 min. til skallen begynder at sprække. Læg dem efterfølgende på et rent viskestykke og lad dem køle af. Nu gnides viskestykket over nødderne til skallerne slipper.

Kværn nu de 75 g. ristede hasselnødder til mel. Gem de sidste 50 g. til at komme i dejen til sidst.

Kom de 75 g hasselnøddemel, dadler, de kogte kikærter, sojamælk, udblødte kværnede hørfrø, bagepulver og vanillepulver i en foodprocessor. Blend til til massen er ensartet. Nu tilsættes de sidste 50 g tørristede hasselnødder. Blend derefter i kort tid så nødderne blot bliver grofthakket. Nu kommes dejen i en smurt springform på ca. 22 cm. i diameter. Bag den ved 175 grader (varmluft) i ca 25 min. til den er gylden.

Ingredienser  til Mellemlag:

75 g. smeltet mørk 70% chokolade.

Når bunden er afkølet, smøres den smeltede chokolade på. Stil kagen køligt så chokoladen stivner.

Ingredienser Avocadocreme:

225 g avocado

4 spsk smeltet kokosolie

2 spsk citronsaft

3 spsk ahornsirup

En lille håndfuld mynteblade.

Blend det hele grundigt sammen. Smag til med citronsaft og ahornsirup. Fordel blandingen oven på den chokoladeovertrukne bund. Til sidst fordeles 200-250 g jordbær skåret i halve, oven på avocadolaget. Pynt til sidst med friske mynteblade. Kagen skal helst spises samme dag, da avocadoen bliver lidt kedelig i farven, dagen efter.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Jordbærtærte med hasselnødde/kikærtebund, chokolade og avocadocreme

    1. Hej Maria! Beklager at jeg først svarer dig nu. Jeg har haft lidt bøvl i forhold til at svare. Du kan sagtens bruge andre nødder. Jeg kunne forestille mig at mandler ville være gode.
      Venlig hilsen
      Anette

Skriv et svar