Asparges-brændenældesuppe med røget salt - Vegansk opskrift - Mad med glød

Asparges-brændenældesuppe med røget salt

Denne suppe smager bare så lækkert. Og så er den fyldt med gode sager. Brændenælden er en utrolig næringsrig plante. Vi burde egentlig begynde at kultivere den. Dyrke den i køkkenhaver og lign. Den indeholder bla en del jern, magnesium og calcium.  Det er egentlig synd at den ikke bliver brugt mere end den gør. Smagen er ikke noget at råbe hurra for. Den smager ikke af så meget, men er meget neutral i smagen. Lidt lige som spinat. Jeg overhælder altid brændenælde med kogende vand for at få den lille bismag, der er ved dem, til at gå væk.

Til denne suppe brugte jeg to bundter asparges, et med hvide og et med grønne asparges. Egentlig var det meningen at jeg kun ville bruge grønne asparges, men nu havde jeg ét bundt af hver, og så kunne jeg lige så godt bruge dem begge to. Suppens grønne farve ville nok have været mere mørk hvis alle aspargesene havde været grønne.  Jeg brugte røget salt til både at smage suppen til med og til at komme oven på brødcroutonerne.  Det smagte super godt. Her følger opskriften:

150 g løg ( skåret i mindre stykker)

ca 250 g hvide asparges

ca 250 g grønne asparges

50 g brændenælder ( topskuddene )

8 dl grønsagsbouillon ( uden smagsforstærker)

2 dl plantefløde el. alm. fløde

2 spsk koldpresset olivenolie

urtesalt og friskkværnet peber (smag selv til)

røget salt (smag selv til)

Start med at gøre aspargsene klare. Skær toppen fra dem alle. Ca. 100 g i alt. Gem dem til at komme i suppen til sidst. Skræl de hvide asparges, så den trævlede overflade bliver fjernet. Skræl det nederste af de grønne asparges, så du også bruger bunden af dem, bare uden skrællen. Skær de rensede asparges i mindre stykker. Varm olivenolien op i en gryde. Svits løgene til de er blevet lidt gennemsigtige. Tilsæt nu de små aspargesstykker og svits et øjeblik igen. Tilsæt bouillon og kog ved svag varme i ca 10 min. Hæld kogende vand over brændenælderne, som ligger i en sigte. Hak dem groft og kog dem sammen med asparges og løg de sidste par minutter. Hæld nu suppen i en blender og blend til den er helt findelt. Hæld den evt gennem en grovmasket si, hvis der er trævler i. Det afhænger af hvor stærk og god en blender du har. Hæld nu suppen tilbage i gryden og tilsæt plantefløde, røget salt og peber. Smag suppen til. Tilsæt aspargeshovederne som er skåret i mindre skrå stykker. Lad dem lige koge med et par minutter før servering. Servér suppen med brødcroutoner på toppen og evt en grøn olie. Eller en anden slags topping som du synes om. Jeg brugte en persilleolie.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar