Hyldeblomstsaft med rosenblade, jordbær, citroner og æblesaft - Mad med glød

Hyldeblomstsaft med rosenblade, jordbær, citroner og æblesaft

Jeg har lavet hyldeblomstsaft på mange forskellige måder i mange år. Jeg har altid lavet det med forskellige slags rørsukker. Nu har jeg set en opskrift med æblesaft, af Lisbeth Tordendahl, som jeg er blevet inspireret af. Dejligt med inspiration til at lave tingene anderledes. Og spændende at prøve at lave det uden tilsat sukker.  Jeg prøvede at tilsætte lidt andre ingredienser til hyldeblomstsaften. Hybenroseblade, jordbær, hyldeblomster og citroner. Jeg kogte 1 flaske Voelkel æblesaft op. Tog nogle glas og fyldte dem godt op med en blanding af hyldeblomster( uden de grove stilke) hybenroseblade, jordbær skåret i skiver og lagde citronskiver ovenpå. Derefter hældte jeg det opvarmede æblesaft ovenpå, og lukkede glassene.

Denne blanding stillede jeg i køleskabet. Det bliver den smukkeste lyserøde farve og så dufter og smager det af en blanding af roser, hyldeblomster og jordbær. Jeg ved ikke hvor lang tid det kan holde, men jeg gætter på en uges tid. Tips: Man kan også si saften og hælde den i isterningeposer og fryse det ned.

Brug den smukke saft til at blande med Dansk vand, til at komme i et glas køligt hvidvin + isterninger. Eller brug det til at blande i Kombucha eller vandkefir + isterninger.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hyldeblomstsaft med rosenblade, jordbær, citroner og æblesaft

 1. Er det bare mig, eller er der ikke en decideret opskrift her?
  Nu har jeg været ude og hente hyldeblomster og rosenblade fra hyben buske… og så er der ingen opskrift :O
  Har du mulighed for at lave en sådan, eller alternativt at linke til den? 🙂
  På forhånd taaak,
  Christina…

  1. Hej Christina!
   Det er rigtigt at det ikke er en decideret opskrift. Mere blot en fremgangsmåde. Jeg skal lave saften i dag. Så vil jeg skrive en præcis opskrift ned.

   Venlig hilsen

   Anette

Skriv et svar