Kokos energibar - Mad med glød

Kokos energibar

Jeg har sommerferie, så derfor har der været lidt stille på bloggen. Jeg vender dog stærkt tilbage, med noget af det jeg har lavet i de foregående dage. Det vil løbende blive lagt ind her.

Disse energibarer, synes jeg er rigtig lækre. De er ikke så søde, men fulde af lækker smag fra kokos, mandler, cashew, abrikos og dadler. Der er forholdsvis mange nødder og kokos i dem. Derfor er de ikke så søde, men meget energirige. Gode at have med på turen, eller som en madpakkesnack.

Vi må håbe at den tåbelige afgift på nødder, snart forsvinder. For folkesundhedens skyld. Det er svært at forstå meningen med at lægge ekstra afgift på så sunde fødevarer. Lad os håbe på at den bliver fjernet igen.

Disse barer er utroligt nemme at lave. Her følger opskriften:

150 g mandler

100 g kokosmel

50 g cashewnødder

75 g dadler

75 g abrikoser

50 g crunchy peanutbutter

50 g kokosolie

2-3 spsk citronsaft

Fintrevet citronskal af 1/2 citron

Alle ingredienser kommes i en foodprocessor. Massen køres ensartet og fin. Beklæd en form på 20*20cm med bagepapir. Fordel massen i formen og pres den ud til kanterne. Glat overfladen. Læg film over formen og sæt den på køl i et par timer. Nu er den fast og klar til at skære i små barer. Jeg fik 20 barer ud af denne portion.

Rigtig god fornøjelse!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar