Chiagrød med avocado, kakao og sommerbær - Vegansk opskrift - Mad med glød

Chiagrød med avocado, kakao og sommerbær

Chiagrød eller chiapudding, som nogle kalder det, er en kold grød, som grundlæggende består af chiafrø og noget væske. Man kan bruge alle former for mælk eller plantemælk (bla. mandel, ris, kokos, havre og sojamælk) og man kan også bruge syrnede mælkeprodukter. Chiafrøene stammer fra Mexico og er så næringsrig at de går under kategorien superfoods. De indeholder en del omega3 fedtsyrer, protein og fibre. Og så er de glutenfrie. De suger en masse væske til sig og danner derved et lag af gel omkring frøet. Chiafrø er bla rigtig gode for fordøjelsen. Både på grund af deres store fiberindhold og pga det lag af gel de danner omkring sig. Der er mange sundhedsmæssige årsager til at tage det lille frø til sig. Det er også meget blodsukkeregulerende pga det høje fiberindhold.

Den måde man tilbereder grøden på, er blot ved at sætte frøene i blød natten over i noget væske. Stil det i køleskabet natten over. Dagen efter tager man blandingen ud fra køleskabet og rører det grundigt sammen. Nu kan man servere det i et glas sammen med en masse frisk frugt. Enkelt, lækkert, smukt og hurtigt lavet. Man kan også som her blende noget avocado, kakao, banan, kokosmælk, vanille og lidt ahornsirup. Og så blande det med chiablandingen. Denne version er serveret med en masse sommerbær. Alt i alt et meget næringsrigt måltid. Og så er det næsten som at spise dessert, hvilket det også sagtens kan serveres som.

Her følger opskriften:

1 1/2 spsk chiafrø

1 dl mandelmælk

Stilles i blød natten over i køleskab.

Dagen efter blendes resten af ingredienserne, som blandes med chia/ mandelmælk blandingen.

1 avocado

1/2 banan

4 spsk kokosmælk

1 spsk kakao

1 tsk ahornsirup

1/4 tsk vanillepulver

1 kn.sp. salt

Disse ingredienser blendes og blandes med chia/mandelgrøden.

Jeg anrettede grøden med jordbær, ribs og solbær. Et lag bær i bunden og et lag på toppen og så nogle cashewnødder. Server evt med noget finthakket frisk mynte.

Velbekomme!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar