Glutenfrie boller med kastanjemel og kikærtemel og kikærtespread med dadler og kakao - Vegansk opskrift - Mad med glød

Glutenfrie boller med kastanjemel og kikærtemel og kakaohummus

Disse glutenfrie boller er ret nemme og hurtige at lave. Der er tilsat kikærtemel og kastanjemel for at tilføje ekstra protein. Banan for at give dem sødme. De er lækre, bløde og har lidt at tygge på fra de groft hakkede mandler.

Pålægget som også indeholder kikærter, har jeg også lavet i vuggestuen hvor jeg arbejder. Der eksperimenterer jeg rigtig meget med forskelligt pålæg til eftermiddagsmaden. Børnene får to forskellige slags pålæg hver eftermiddag. Denne spread er sød og lækker og indeholder protein fra kikærterne og fedt fra kokosolien. Alt i alt et lækkert sødt pålæg som ikke får blodsukkeret til at stige alt for voldsomt selvom det er sødt.

Ingredienser (til bollerne)

5 dl vand

1 dl loppefrø

1/2 dl hørfrø

3 spsk olivenolie ( koldpresset)

100 g banan

2 dl rismel

50 g grofthakkede mandler

1,25 dl kikærtemel

0,75 dl kastanjemel

1 tsk uraffineret havsalt eller himmalayasalt

Jeg brugte sorte og alm. sesamfrø og birkes til at rulle bollerne i.

Fremgangsmåde:

Start med at røre loppefrøene ud i vandet. Lad det gelere i ca 5 min. Tilsæt nu hørfrø og olie. Mos bananen og rør mosen ud i væsken. Tilsæt nu de sidste ingredienser lidt efter lidt, mens du ælter. Når dejen har den rette konsistens. Det vil sige at den skal være en sammenhængende dej der er til at forme som boller. Dejen skal slippe hænderne når du ælter. Nu tager du en skål med and, som du dypper hænderne i hver gang du skal forme en bolle. Hav en anden skål ved siden af med en blanding af sorte og alm. sesamfrø og birkes. Vend bollen i frøblandingen på alle sider. Sæt nu  bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne ved 200 gr (varmluft) i ca 30 min. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. I så fald skal du skrue lidt ned for varmen i de sidste 10 minutters tid. Lad bollerne køle af før du spiser dem. De kan virke ret klæge hvis man spiser dem før de er kølet af.

Ingredienser( Til Kakaohummus)

300 g kogte kikærter ( jeg kogte dem i 45 min. med 1 tsk. natron i kogevandet, efter de havde stået i blød natten over. Natron i kogevandet gør kikærterne meget mere bløde)

100 g dadler ( sættes i blød i kogende vand i ca 1 time, hvis de er hårde)

4 spsk kakaopulver

3 spsk kokosolie

1 dl vand  ( evt mere, hvis du vil have den mere lind( iblødsætningsvandet fra dadlerne))

2 spsk appelsinsaft

1 tsk natron (til at koge kikærterne med)

Fintrevet skal fra 1 appelsin

Fremgangsmåde:

Hæld kogevandet fra kikærterne. Alle ingredienserne kommes i foodprocessoren og køres til massen er glat og ensartet. Tilsæt evt mere af iblødsætningsvandet til dadlerne, hvis du vil have pålægget blødere. Lav evt en større portion og frys det ned i mindre bøtter.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar