Nicecream med kaffe, chia og mandler - Vegansk opskrift - Mad med glød

Nicecream med kaffe, chia og mandler

Nicecream er en fantastisk opfindelse. Jeg er vild med at kunne lave en sød og lækker dessert og så gøre det uden tilsætning af andre sødemidler end banan. Denne is indeholder ud over banan også, chiafrø, mandler, kokosmælk og kaffe. Så der er både protein og gode fedtstoffer fra chiafrøene, mandlerne og kokosmælken. Denne version lavede jeg med mandler der var smuttede, men det er ikke nødvendigt. Det er utroligt nemt at lave. Man skal bare sørge for at have frosne, helst lidt overmodne bananer.

Her følger opskriften: ( til 2 pers.)

200 g banan (frossen)

25 g mandler ( malet til mel, hvis der ønskes en blød og cremet konsistens)

1 spsk chiafrø

0,75 dl kokosmælk ( en blanding af den flydende og den hårde kokosmælk)

2 tsk instant kaffe (el. 0,50 dl  stærk espresso og lidt mindre kokosmælk)

Alle ingredienser køres i foodprocessoren eller i en blender. Hvis du vil bruge almindelig kaffe i stedet for instant, kan du lave en stærk espresso og stille den i køleskabet. Skær så lidt ned på mængden af kokosmælken i stedet for eller brug mere af den hårde del af kokosmælken. Kør det kun så det lige akkurat har samlet sig og er findelt og cremet. Brug evt en isske til at lave kugler med. Isen smelter rimelig hurtigt, så den skal spises med det samme.

Go fornøjelse og velbekomme!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar