Auberginehumus med citron, hvidløg og gurkemeje - Vegansk opskrift - Mad med glød

Auberginehumus med citron, hvidløg og gurkemeje

Jeg elsker humus. Både den traditionelle humus med kikærter, tahin, citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber og alle mulig forskellige andre versioner, med forskellige krydderier og tilsatte grønsager. Her har jeg prøvet at lave en humus med bagt aubergine. Den smager dejligt og er super lækker cremet. Jeg har tilsat lidt gurkemeje. Både for den antiinflamatoriske effekt, for smagen og for farvens skyld. Bønnemos, her kikærtemos, er super godt for fordøjelsen. Og godt i forhold til kolesteroltallet. Bønner og linser er meget rige på fibre og er med til at binde den dårlige kolesterol og hjælpe det ud via fordøjelsessystemet. I det hele taget er de gode at spise i forhold til at komme af med affaldsstoffer. Så ind med flere bønner og linser i stedet for kød. Det er også godt for klimaet da det kræver langt færre ressourcer at producere vegetabilsk protein end animalsk protein.

Her følger opskriften på Auberginehumus:

300 g kogte kikærter ( iblødsatte i ca 10 timer og kogt i 45 min. Gem kogevandet)

Ingredienser til bagning af auberginerne:

1 aubergine

salt til at gnide aubergineskiverne i

3 spsk olivenolie (til at bage aubergineskiverne i)

Saften fra 1/2 -1 citron ( gem den pressede citron og skær den i 1/4 og læg ved auberginen når den skal bages)

3 fed hvidløg

urtesalt og peber

Start med at skære auberginen i skiver. Gnid dem med salt og lad dem trække i 15-20 min. ( for at trække bitterstofferne ud af auberginen) Skyl nu saltet af og tør skiverne i køkkenrulle eller i et viskestykke. Bland olivenolie, salt og peber og fordel det grundigt på aubergineskiverne. Læg de hele hvidløg og de pressede citronskaller ved auberginerne. Bag dem i et ildfast fad ved 175 gr varmluft i ca 25 min.

Ekstra ingredienser til humus

1 tsk gurkemeje

3 spsk koldpresset olivenolie

1-2 dl af kogevandet fra kikærterne.

Urtesalt og friskkværnet peber

Nu kommes de kogte kikærter, de bagte aubergineskiver, hvidløg, gurkemeje, olivenolie, urtesalt, peber og kogevandet fra kikærterne i foodprosessoren. Kør det hele sammen til konsistensen er som du ønsker. Nogle ønsker humus fast og andre kan bedre lide den mere flydende. Tilføj kogevandet til konsistensener som du kan lide. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Auberginehumus med citron, hvidløg og gurkemeje

 1. Uhm, hvor ser det lækkert ud. Det må jeg prøve, næste gang jeg får en aubergine i huset.
  Fantastisk Blog. Høj etik, høj æstetik, råvarernes næringsmæssige og medicinske værdier, naturens herligheder, hensynet til miljø & klima og ikke mindst madens velsmag og store skønhed. Du har det hele med og jeg lærer noget hver gang jeg kikker ind. Mange tak for inspirationen og super godt gået, Anette
  Må mange, mange flere få glæde heraf.

  1. Kære Jette!
   Dejligt at du har lyst til at prøve at lave det. Giv endelig besked, når du har prøvet det. Om du synes om det eller har forslag til ændringer i opskriften.
   Kærlig hilsen
   Anette

   1. Kære Jette! Jeg ser først hele din besked nu. Tusind tak for dine ord. Du har fanget det, der er mit ønske. At være med til at inspirere til at vi passer bedre på os selv og den jord vi lever på. Og til at være formidler af en glædesfyldt tilgang til den mad vi spiser.
    Kærlig hilsen
    Anette

Skriv et svar