Spinatsuppe med kokosmælk, chili, gurkemeje, hvidløg og ingefær - Vegansk opskrift - Mad med glød

Spinatsuppe med kokosmælk, chili, gurkemeje, hvidløg og ingefær

Denne spicy spinatsuppe smager super lækkert, hvis man kan lide mad der bider lidt. Og så er den sprængfyldt med gode sager. De fleste af ingredienserne har en antiinflamatorisk effekt. Så hvis du har inflamation i dine led eller andre betændelsestilstande i kroppen er det super godt at spise en suppe som denne. Eller spis dagligt godt med ingefær, gurkemeje og hvidløg. Kål er rigtig godt for fordøjelsen. Det indeholder bla en masse gode fibre som stimulerer fordøjelsen, binder affaldsstoffer og hjælper dem ud med afføringen. Grønne grønsager som spinat og broccoli indeholder bla en del C-vitamin.

Opskrift:

2 løg skåret i tern

4 fed hvidløg

2 broccolistokke eller 1 hel broccoli

250 g spinat ( helst frisk, men frossen kan også bruges)

3 spsk ingefærsaft

1 spsk gurkemeje

2 spsk citronsaft

6 dl vand

1 dåse kokosmælk

2 spsk kokosolie

1 chili i små tern

2 tsk urtesalt ( smag dig frem)

Friskkværnet peber

Evt Chili sauce hvis du vil have den stærkere ( jeg brugte Hot Pepper sauce Biona)

evt lidt ahornsirup hvis den trænger til lidt sødme

Lad kokosolien og gurkemejen bruse op i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Svits til løgene er klare. Hvis du bruger broccolistokke, skal de skrælles og skæres i skiver først. Hvis du bruger et helt broccoli skal det skæres i mindre buketter. Kom nu broccoli i gryden sammen med chili og svits et par minutter. Nu tilsættes vand og kokosmælk, urtesalt og citronsaft. Kog til broccolien er blevet mør. Nu tilsættes spinaten. Kog suppen igennem i et par minutter. Blend den og tilsæt ingefærsaft, citronsaft og smag til med salt, friskkværnet peber og evt Hot Pepper sauce eller bare mere frisk chili.

Topping:

1/2 majskolbe skåret i tynde skiver

1 spsk kokosolie

1 tsk gurkemeje

Varm kokosolie og gurkemeje op på en pande. Steg majsskiverne på begge sider. Krydder med urtesalt og peber.

1/2 snack-peber skåret i små tern

1/2 sprødt friskt æble skåret i små tern

1/2 chili skåret i små tern

Jeg brugte pumpernikkelbrød fra Aurion. Stegte dem sprøde i olivenolie på en pande.

Portionsanret suppen og top den med de stegte majsskiver, æbletern, snack-peber og chili.

Velbekomme!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar