Glutenfri mysli med citronskal, ingefær og gurkemeje - Mad med glød

Gylden granola

Hjemmelavet granola er bare super lækkert. Og så er det meget nemt at lave. Ingredienserne kan varieres efter hvad man nu har i skuffer og skabe. Jeg synes denne her fremgangsmåde, er den der både er nemmest at have med at gøre og den der giver den lækreste granola. Fremgangsmåden går ud på at  man forsigtigt smelter kokosolie og ahornsirup i en lille gryde. Blander det med selve mysliblandingen og til sidst varmer/bager det i ovnen ved 130-150 gr i ca 30 min. Der skal røres i blandingen jævnligt. Skru ned for varmen, hvis myslien bliver for mørk.

Denne granola indeholder både ingefær, kanel, kardemomme og gurkemeje. Både for smagens skyld og for den antiinflamatoriske virkning. Jeg har også tilføjet revet citronskal, for smagens skyld.

Ingredienser:

6 dl grove havregryn (vælg glutenfri havregryn, hvis det skal være helt uden gluten)

4 dl rå kokoschips

2 dl poppet amarent el. quinoa

2 dl hel boghvede

2 dl mandler

1 dl sorte sesamfrø

1 dl alm sesamfrø

1 dl græskarkerner

3 spsk kokosolie

2 spsk ahornsirup

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. friskkværnet peber

1/2 tsk. uraffineret salt

Fintrevet skal af 1 citron

Fintrevet ingefær af ca 5 cm frisk ingefær (tykkelse som en tommelfinger)

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser. Smelt forsigtigt kokosolie, ahornsirup, gurkemeje og revet ingefær sammen. Bland det sammen med alle de tørre ingredienser og riv citronskal ud over blandingen. Bag det i ovnen ved 130-150 gr varmluft i ca 2 gange 15 minutter. Rør jævnligt i blandingen og pas på det ikke bliver for mørkt.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar