Så er det for alvor blevet brombærtid. Vi har to forskellige slags brombær i haven. Den ene er begyndt at få de lækreste store bær. Den anden kommer først lidt senere. På en af mine ynglingsruter, som jeg går tur med hunden på, er der masser af vilde brombær lige nu. De er super lækre. Sidste år var det også et fantastisk brombærår. Det tegner lige så godt i år.
I denne salat har jeg både lavet en brombærvinaigrette og brugt hele friske brombær til at toppe salaten med.
Til salaten i bunden har jeg brugt:
Ingredienser:
1/2 grønt spidskål eller 1/4 lilla og 1/4 grønt spidskål (helt fintsnittet)
1/2 bakke (ca 75 g) spinat eller anden salat
blomsterne fra et par purløgsblomster
Fremgangsmåde:
Oven på salaten anrettede jeg de bagte, afkølede rødbeder. Derefter brombærvinaigretten, de friske brombær. Det er en utroligt smuk salat i dybe farver og med en lysende, frisk grøn og lilla bund. Til allersidst er der drysset purløgsblomster, salt og friskkværnet peber over.
Salaten er spækket med vitaminer, antioxidanter og fibre. Og så smager den skønt.
Bagte rødbeder:
Ingredienser:
400 g rødbeder ( skrællede og skåret i lige store stykker)
3 spsk olivenolie koldpresset
2 spsk balsamico
1 spsk ahornsirup
urtesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rør olivenolien, balsamico, ahornsirup, salt og peber sammen og smag til. Bland med rødbedestykkerne og læg dem i et ildfast, smurt fad. Bag dem i ovnen ved 200 gr i ca 30 min. Rødbederne skal være gennembagte før de er færdige. Stik i dem med en urtekniv. Tag dem ud af ovnen når de er møre og lad dem køle af.
Brombærvinaigrette:
Ingredienser:
6 spsk olivenolie koldpresset
3 spsk brombæreddike (eller æbleeddike)
3 tsk ahornsirup
2 tsk dijonsennep
2 fed hvidløg
100 g brombær
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser og smag til med salt, peber, sennep og eddike.
Start med at lægge spinat og spidskål på et fad. Fordel de bagte rødbeder over salaten. Hæld nu ca. halvdelen af brombærvinaigretten ud over salaten. Slut af med at fordele nogle friske brombær ud over salaten og drys lidt salt og friskkværnet peber over til allersidst.
Velbekomme!!!
Uh, det ser lækkert ud! Smukt og sikkert meget velsmagende, det må prøves!
Lækre har alle de opskrifter jeg indtil nu har prøvet været, og jeg er vild med denne blog! Tusind tak for at du laver den!
Kære Katarina! Hvor er det dejligt at du kan lide bloggen. Dine ord varmer. Tusind tak
Kærlig hilsen
Anette