Sensommerkonfekt med brombær, aronia og lakrids - Mad med glød

Sensommerkonfekt med brombær, aronia og lakrids

Brombær, aronia og lakrids er en meget lækker smagskombination. Her har jeg forsøgt mig med at lave konfektkugler med disse ingredienser. Da jeg har tilgang til en del brombær og aroniabær, er det med at finde måder at bruge dem på. Disse konfektkugler har den smukkeste dybe røde farve og smager skønt.

Jeg bestræber mig på at bruge råvarer der nærer kroppen i stedet for at “tære på” kroppen. Jeg bruger så vidt det er muligt altid økologiske eller biodynamiske råvarer. Både for at undgå unødig belastning og for at skåne miljøet. Og så ønsker jeg egentlig mest bare at være med til at inspirere til at kunne vælge en sundere livsstil.

Disse konfektkugler indeholder en del antioxidanter fra brombærrene og aroniabærrene og gode fedtsyrer fra mandlerne og kokosmel og kokosolie.

Ingredienser:

150 g kokosmel

100 g bløde dadler

75 g mandler (malet til mel)

75 g brombær (skyllede) eller 150 g brombær hvis du ikke kan finde aroniabær.

75 g aroniabær ( skyllede)

50 g havregryn

50 g kokosolie

1 tsk acaipulver

1 tsk rålakridspulver

1/2 tsk ren vanillepulver

Ekstra kokosmel og evt lidt ekstra lakridspulver til at rulle kuglerne i.

 

Fremgangsmåde:

Blend mandlerne til mel. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til massen er sammenhængende. Rul til kugler og vend dem evt. i kokos tilsat en smule rålakridspulver. Jeg fik 25 stk ud af denne portion. Opbevar kuglerne på køl, eller frys nogle af dem ned. De kan ikke holde så længe da der jo er friske bær i. Så jeg tænker de skal spises inden for et par dage, hvis de opbevares på køl. (Opskrift og billede er blevet ændret 16/8-17)

 

God fornøjelse!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar