Blomkålssuppe med poppede vilde ris og citronskal - Vegansk og børnevenlig - Mad med glød

Blomkålssuppe med poppede vilde ris og citronskal

Lige så meget som jeg elsker stærke varmende supper, der får sveden frem på panden, elsker jeg også de blide, milde og fine supper. Denne blomkålssuppe hører til i den sidste kategori. Den er blød som fløjl, mild og alligevel fyldig i smagen. Jeg har valgt at krydre den med muskatnød og fintrevet citronskal og peber. Og så er den toppet med noget af den grønne porretop, små bitte fine blomkålsbuketter, poppede vilde ris og fintrevet citronskal. En lækker suppe for både børn og voksne.

Her følger opskriften

4 personer som forret 2 personer som hovedret

2 spsk kokosolie

100 g porre (renset og skåret i grove stykker) gem et stykke af det grønne til topping

500 g blomkål( til suppen, i små stykker) 100 g ( til topping)

200 g kartofler (skrællet og skåret i mindre stykker)

7-8 dl bouillon

0,75 dl kokosmælk

fintrevet muskatnød (smag dig frem)

fintrevet skal af 1/2 -1 citron

salt + friskkværnet peber

Varm olien op i en gryde. Tilsæt porrer og svits kortvarigt. Tilsæt nu blomkål i mindre buketter og kartoffelstykkerne. Svits atter i et par minutter. Tilsæt nu bouillon og kog suppen op. Lad det simre til grønsagerne er møre. Det tager ca 10 minutter. Riv nu muskatnød og citronskal og tilsæt det. Blend suppen grundigt, til den er helt glat. Tilsæt nu kokosmælk og blend kortvarigt igen. Smag nu suppen til med muskatnød, citronskal, salt og friskkværnet peber.

Topping:

4 spsk vilde ris

2 spsk kokosolie

5 cm porretop (helt fint snittet)

fintrevet citronskal

100 g blomkål i bittesmå buketter

Varm kokosolien op på en lille pande til det er meget varmt. Nu tilsætter du de vilde ris. Hvis olien er varm nok, popper risene op med det samme. Tag de vilde ris af panden umiddelbart efter de er poppet.

Top nu suppen med de små blomkålsbuketter, det fintsnittede porretop, de poppede vilde ris og et drys fintrevet citronskal.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar