Rødbedesuppe med ingefær, gurkemeje, kanel, spidskommen og koriander - Vegansk opskrift - Mad med glød

Rødbedesuppe med ingefær, gurkemeje, kanel, spidskommen og koriander

Hvis du holder af mad med farver og lækker kraftig smag, så kan jeg anbefale denne lækre rødbedesuppe. Den giver varmen helt ned i tæerne hvis du bruger max ingefær. Den er super effektiv mod snotnæser og tungsind. Farverne kan ikke andet end at ruske op i dig, så du bliver bare lidt glad. Kan anbefales på en tung og grå novemberdag. Jeg blev ihvertfald glad, da jeg sad med suppen foran mig. Og den lækre smag, gjorde mig ikke mindre glad.

Sådan gjorde jeg:

2 spsk kokosolie

3 fed hvidløg

2 -4 spsk fintrevet ingefær ( smag dig frem)

1 spsk gurkemeje pulver el. ( frisk revet 2 spsk)

1 spsk stødt spidskommen

1 spsk stødt kanel

1 spsk stødt koriander

200 g rødløg i tern

800 g rødbede i tern

1,2 l vand

Uraffineret salt ( smag dig frem)

Friskkværnet peber (smag dig frem)

Start med at varme kokosolien op i en gryde. Tilsæt alle krydderier undtagen ingefær. Lad blandingen bruse let op. Tilsæt nu rødløg og hvidløg. Svits i et par minutter. Tilsæt nu rødbedetern. Svits det hele i et par minutter. Tilsæt nu vandet, noget salt og friskkværnet peber. Lad det koge til rødbederne er helt møre. Jeg lod der simre i 30 min. Derefter blendede jeg suppen med en stavblender, til den var helt glat. Nu tilsatte jeg det fintreven ingefær og smagte suppen til med salt og peber.

Solgul kokoscreme.

2 dl kokosfløde ( måske kan kokosmælk bruges i stedet for)

2 tsk gurkemejepulver

2 spsk fintrevet ingefær

1-2 tsk ahornsirup

Lidt salt

Rør det hele sammen og smag til. Ved serveringen laves en ring i suppen med kokosfløden. Derefter bruges en kniv eller et andet redskab til at lave mønsteret i kokosfløden. Udefra og ind i et mønster.

Ristede cashewnødder med koriander, kanel, spidskommen, salt og ahornsirup. Rist først cashewnødderne på en tør pande sammen med krydderierne. Til sidst tilsættes ahornsirup. Køl af og hak nødderne groft.

Top evt suppen med et grønt drys. Her er brugt brøndkarse. Brug evt. grønkål eller persille.

Rigtig god fornøjelse!!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Rødbedesuppe med ingefær, gurkemeje, kanel, spidskommen og koriander

 1. Har lige lavet rødbedesuppen, og den var den mest velsmagende rødbedesuppe, jeg nogensinde har smagt. Vores lille vegetarspisegruppe her på vejen bliver bestemt udsat for den, næste gang jeg skal stå for maden. Ros til dig for de skønne opskrifter.

 2. Hej Anette
  Jeg glæder mig rigtig meget til at lave rødbedesuppen 🙂 Er bare lige i tvivl om, hvor jeg køber kokosfløde?
  Kærlig hilsen
  Mie

  1. Hej Mie!
   Du kan købe det i helsekostbutikker. Jeg mener at jeg har købt den i Ren Kost. Ellers kan du også godt bruge kokosmælk. Så skal du bare piske kokosmælken godt sammen, så den ikke er delt i den tykke og den mere flydende del. Håber du vil kunne lide den.

   Kærlig hilse
   Anette

   1. Tak for svar og for fiffet mht. kokosmælk 🙂 Jeg kiggede efter kokosfløde i Ren Kost i går, men fandt kun noget, der hedder kokoscreme, hvor der er tilsat en eller anden form for sukker/sødemiddel, så endte med at købe kokosmælk og vil prøve at se, hvordan det fungerer.
    Kh. Mie

Skriv et svar