Julegranola med kanel, ingefær og appelsin - Vegansk opskrift - Mad med glød

Julegranola med kanel, ingefær og appelsin

Jeg er lige så stille ved at komme i julehumør. Derfor er det nærliggende at lave en juleversion, når jeg alligevel skulle lave en portion granola. Det julede ved den er, at der er tilsat kanel, appelsinsaft, -skal og ingefær. Denne version er glutenfri. Granola kan kombineres på mange forskellige måder. Jeg synes at denne måde, hvor man smelter kokosolie og ahornsirup først og blander det med det tørre, før man kommer det i ovnen, er en rigtig lækker måde at lave granola på. Hvis ikke du har alle ingredienser kan du bare skifte dem ud med noget lignende. Spis granolaen oven på skyr eller anden syrnet mælk eller med en plantemælk ovenpå og noget frisk frugt.

Ingredienser:

8 dl grove havregryn (glutenfri)

1 1/2 dl boghvede el. quinoaflager

2 dl poppet amarant

2 dl kokosmel

2 dl mandler

2 dl hasselnødder

1 1/2 dl sesamfrø

1 1/2 dl usvovlede abrikoser i små stykker ( tilføjes granolaen i de sidste 10 minutter af bagetiden.)

1/2 dl appelsinsaft

Fintrevet skal af 1/2 -1 appelsin

3 spsk kokosolie

2 spsk ahornsirup

1  spsk stødt kanel

1 tsk stødt kardemomme

1 1/2 tsk stødt ingefær (el. 1 1/2 spsk fintrevet frisk ingefær)

1/3 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser,(undtagen abrikos stykkerne) i en stor skål. Kom nu kokosolie, ahornsirup og friskpresset appelsinsaft i en lille gryde. Varm blandingen op ved lav varme, til kokosolien er smeltet. Hæld nu olie/ahornsirup/appelsinsaft over den tørre blanding. Rør det hele grundigt sammen. Hæld nu blandingen på en bageplade med bagepapir. Det skal bages ved 150 grader varmluft i ca. 40 minutter. Rør i Granolaen efter 20 min. og giv det derefter ca. 20 min. mere. De sidste 10 min tilsættes abrikos stykkerne. Tag nu granolaen ud af ovnen og stil bagepladen på en rist så den kan køle af.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Julegranola med kanel, ingefær og appelsin

Skriv et svar