Julegranola med kanel, ingefær og appelsin - Vegansk opskrift - Mad med glød

Julegranola med kanel, ingefær og appelsin

Jeg er lige så stille ved at komme i julehumør. Derfor er det nærliggende at lave en juleversion, når jeg alligevel skulle lave en portion granola. Det julede ved den er, at der er tilsat kanel, appelsinsaft, -skal og ingefær. Denne version er glutenfri. Granola kan kombineres på mange forskellige måder. Jeg synes at denne måde, hvor man smelter kokosolie og ahornsirup først og blander det med det tørre, før man kommer det i ovnen, er en rigtig lækker måde at lave granola på. Hvis ikke du har alle ingredienser kan du bare skifte dem ud med noget lignende. Spis granolaen oven på skyr eller anden syrnet mælk eller med en plantemælk ovenpå og noget frisk frugt.

Ingredienser:

5 dl havregryn ( glutenfri)

3 dl boghvedeflager

1 dl poppet amarant

2 dl kokosmel

2 dl mandler

1 1/2 dl sorte sesamfrø

1 dl hasselnødder

1 dl solsikkekerner

1 dl morbær ( tilføjes blandingen når der mangler 10 min i ovnen)

1 dl abrikoser i små stykker ( tilføjes blandingen når der mangler 10 i ovnen.

1/2 dl appelsinsaft

Fintrevet skal af 1/2 appelsin

3 spsk kokosolie

2 spsk ahornsirup

1 1/2 spsk stødt kanel

1 1/2 spsk frisk fintrevet ingefær

Bland alle de tørre ingredienser,( undtagen abrikoser og morbær) I en stor skål. Kom nu kokosolie, ahornsirup, friskpresset appelsinsaft, kanel, friskrevet ingefær og salt i en lille gryde. Varm blandingen op ved lav varme, til den er smeltet. Tag den nu af varmen og hæld den over den tørre blanding. Bland det hele grundigt med hænderne. Hæld nu blandingen på en bageplade med bagepapir. Det skal have 2 gange 20 min ved ca 150 gr. Rør i det undervejs. De sidste 10 min tilsættes abrikoser og morbær. Tag nu granolaen ud af ovnen og lad den køle af.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Julegranola med kanel, ingefær og appelsin

Skriv et svar