Bagt sellericreme med kokosmælk - Vegansk opskrift - Mad med glød

Bagt sellericreme med kokosmælk

Selleri smager i sin rå form, utrolig lækkert. Når man bager eller koger den træder der nogle andre smagsnuancer frem. Når man bager den som her, bevarer man mere smag og smagen bliver mere intens og sød. Jeg har valgt at bage den sammen med kokosmælk. Det blev mildt, aromatisk, sødligt og velsmagende. På billedet har jeg brugt rucolasalat, sellericreme og rødkålskraut oven på en glutenfri foccacia med rosmarin. En rigtig lækker smagskombination.

Her følger opskriften på den bagte sellericreme:

500 g knoldselleri (renset og skåret i skiver)
2 dl kokosmælk
Salt og friskkværnet peber

Skær sellerien i skiver på 1-1 1/2 CMS tykkelse. Læg dem i et ildfast fad. Hæld kokosmælken over selleriskiverne og krydder med salt og friskkværnet peber. Vend dem nu om så de bliver smurt ind ik kokosmælk over det hele. Krydder dem på den anden side også.
Kom fadet i ovnen og bag i ca 25 min. ved 200 gr. (varmluft) Tjek om selleriskiverne er helt gennembagte. Hvis ikke, skal de have lidt længere tid i ovnen. Kom nu de bagte skiver i en foodprocessor eller i et blenderglas. Blend til konsistensen er ensartet og smørbar. Hvis cremen ønskes mere lind, kan man tilsætte en smule kogt vand. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Sellericremen kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter. Man kan også bruge det som smørepålæg eller som dip.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar