Minestronesuppe - Vegansk opskrift - Mad med glød

Minestronesuppe

Suppe er altid dejligt, her om vinteren. Det er især skønt, når det er rigtig koldt udenfor. Og når man har været på en lang gåtur og kommer ind i varmen igen. Vi må drømme os til sneen og kulden lige nu. Og lære at nyde det som er. Suppen bliver ihvertfald ikke dårligere af at det er gråvejr. Her følger opskriften på min version af en Minestrone suppe.

Til 6 personer.
200 g porrer (rensede og skåret i skrå skiver)
4 fed hvidløg (skåret i skiver)
3 spsk olivenolie ( koldpresset)
200 g gulerod (renset og skåret i skrå skiver)
150 g persillerod ( skrællet og skåret i små tern)
150 g knoldselleri ( i små tern)
200 g grønne bønner ( fra frost hvis ikke de findes friske)
200 g kogte butterbeans
2 dåser flåede tomater
1,5 l grønsagsbouillon
3 tsk citrontimian eller alm timian
1 tsk sambal oelek
Salt og friskkværnet peber ( smag selv til)

Varm olien op i en gryde. Svits porrer, hvidløg, persillerod, selleri og gulerødder i nogle minutter. Tilsæt nu bouillon, citrontimian og de flåede tomater. Kog suppen i nogle minutter. Nu tilsættes de grønne bønner, de kogte butterbeans, sambal oelek, salt og peber. Kog til alle grønsager er møre og gennemkogte. Smag suppen til med salt, friskkværnet peber og sambal oelek.
Som topping brugte jeg æble skåret i små tern, bladselleri i tynde skiver og finthakket grønkål. Spis evt. brød til suppen.
Topping:
1 æble skåret i små tern
1 stængel bladselleri ( skåret i meget tynde, skrå skiver)
1 blad grønkål (Finthakket)

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Minestronesuppe

  1. Kære Hanne!
   Tak skal du have. Jeg synes det smagte lækkert med den sprøde og lækre topping. Jeg kan rigtig godt lide når der er forskellige konsistenser i et måltid. Og glædelig Jul og Godt Nytår til dig også. Selvom det har været Juleaften, så er vi stadig omgivet af juletræ, pynt, konfekt o.s.v. Så Julen lever et par dage endnu.
   Kh
   Anette

Skriv et svar