Ærtesuppe med ingefær, kokosmælk og chiliolie - Vegansk opskrift - Mad med glød

Ærtesuppe med ingefær, kokosmælk og chiliolie

Denne ærtesuppe smagte super lækkert. Ingefæren smagte godt igennem, uden at overdøve ærtesmagen. Du kan vælge at tilsætte mere ingefær, hvis du ønsker suppen hot. Ingefær har en antiinflamatorisk  virkning, så det er rigtig godt at indtage for de fleste mennesker. Om ikke andet virker den forebyggende mod forskellige inflammatoriske tilstande i kroppen. Brug den dagligt i madlavningen, som te, i blandede grønsagssafter eller lav shots med det. Bladselleri er godt at spise, hvis man har for højt blodtryk. Spis en stængel dagligt. Ligeledes er hvidløg godt mod forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og det har en antibakteriel virkning. Hvis hvidløg skal spises for virkningens skyld, skal det spises råt. Ærter indeholder en del protein, så en ærtesuppe vil stabilisere blodsukkeret mere end en almindelig grønsagssuppe, som ikke indeholder særlig meget protein. Ærtesuppens klare grønne farve er utrolig smuk. Så det er næring til både krop og sanser.

175 g  løg (renset og hakket)

3 fed hvidløg (renset og hakket)

2 spsk olivenolie el. kokosolie

100 g broccolistok ( skrællet og skåret i mindre stykker)

100 g bladselleri ( skåret i mindre stykker)

8 dl bouillon

450 g ærter ( frosne)

1 dl kokosmælk

30 g ingefær skåret i små tern

uraffineret salt og friskkværnet peber

Varm olien i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Svits til løgene er klare. Tilsæt nu bladselleri, broccolistok, bouillon og ingefær. Bring suppen i kog og lad den simre i ca 10 minutter. Nu tilsættes ærterne. Bring suppen til kogepunktet et kort øjeblik. Nu blendes den grundigt, til den er glat og blank. Tilsæt kokosmælk og blend atter. Smag nu suppen til mad salt, peber og ingefær.

Chiliolie:

olivenolie+ Sambal Oelek+ lidt gurkemejepulver

Lav en blanding af olivenolie, Sambal Oelek og gurkemeje. Du kan selv dosere som du ønsker. Smag dig frem.

Hæld suppen i en skål og hæld chiliolien i en cirkel, rundt om den eventuelle topping, du har brugt. Jeg brugte nogle groft hakkede hasselnødder og nogle lucernespirer. Finthakket persille vil også være fint.

Spis suppen med en form for brød. Ristet rugbrød, glutenfri foccacia eller hvad du kan lide.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar