Bircher mysli er egentlig bare en form for kold grød. En ikke kogt, men iblødsat, form for grød. Selvom vinteren kalder på varm mad, er det dejligt forfriskende ind imellem at variere. Jeg giver her to lidt forskellige opskrifter på Bircher Müsli.
Opskriften på den Bircher Müsli der er her ovenfor:
Version 1:
1 stor portion el 2 små portioner
1 1/2 dl havregryn
3 dl risdrik
1 tsk chiafrø
1/2 dl kokosmel
1/4 dl appelsinsaft
1 revet æble
2 dadler
1 lille håndfuld mandler ca. 8 stk ( groft hakkede)
1 knivspids salt
Bland alle ingredienser i en skål om aftenen, inden du går i seng. Stil blandingen på køl til næste morgen. Rør rundt i det og se om konsistensen er som du ønsker. Tilsæt evt mere risdrik ( hvis du ønsker den mere lind) eller mere kokosmel ( hvis du ønsker den mere fast) Top den kolde grød med de frugter, bær og nødder, som du har lyst til eller lige det du har. Denne portion er toppet med frosne blåbær, rød grape, kokosflager og valnødder.
Opskriften på version 2:
1 stor el 2 små portioner:
1 1/2 dl havregryn
En lille håndfuld groft hakkede valnødder
2 1/2 dl mandelmælk
3/4 dl appelsinsaft
1/2 dl kokosmælk
1/2 dl kokosflager
1 spsk chiafrø
1/3 tsk vanille
1 knivspids uraffineret salt
Rør ingredienserne sammen om aftenen og lad det stå i køleskabet natten over. Næste dag tilføjes:
En lille håndfuld tørrede morbær
100 g revet æble
Rør nu de tørrede morbær og det revede æble med havreblandingen.
Top den kolde grød med forskellige slags bær, banan, flere nødder el mandler.
Denne form for kold grød er dejligt som en afveksling til den varme grød. Den er dejlig frisk og kan varieres med andre slags flager, plantemælk og tørrede frugter.
God fornøjelse!!
Mmmh, det er længe siden jeg har fået sådan en god omgang køleskabsgrød. Det må jeg lave om på i morgen! 🙂
Hej Christine!
Jeg synes det er så lækkert at spise grøden kold engang imellem. For det meste spiser jeg varm grød i vinterhalvåret, men det er skønt at veksle lidt mellem forskellige typer morgenmad, synes jeg. Så det gør jeg. Jeg veksler mellem forskellige slags varm grød, kold chiagrød, Bircher Müsli med chia, spejlæg og avocado, skyr med Müsli og frugt. Og så elsker jeg toppings. Bær, frugter, nødder, frø, hørfrøolie, hampefrøolie, plantemælk, kokosflager, osv, osv. Jeg får helt lyst til en portion grød med masser af lækre bær, lige nu 😉
Vh
Anette