Svampesuppe med markchampignon, kantarel og shitake - Vegansk opskrift - Mad med glød

Svampesuppe med markchampignon, kantarel og shitake

Denne suppe er lavet med både friske og tørrede svampe. Jeg fik en ustyrlig lyst til at få noget med kantareller, men jeg kunne kun finde dem i en tørret version. Det gjorde dog ikke suppen dårligere. Den smagte rigtig dejligt. Du kan vælge at bruge andre slags svampe end dem jeg har brugt. Jeg er ikke særlig svampekyndig, så måske der ville være bedre kombinationer. Jeg er bare vild med kantareller og de mørke markchampignon synes jeg er mere aromatiske end de lyse almindelige champignon. Derfor blev det disse to slags jeg valgte til svampesuppen. Ud over at kantareller smager skønt, indeholder de også en del D- vitamin, som især er svært at få nok af om vinteren. Shitakesvampene har en gavnlig virkning på immunsystemet og har også en effekt i forhold til at sænke kolesteroltallet. Dejligt at vores mad kan være vores medicin. Lige så vel som vi kan spise os til ubalancer og sygdom, kan vi forebygge det samme med den rigtige kost. Generelt og meget groft sagt skal man vælge så uforarbejdede fødevarer som muligt. Vælge usprøjtede, økologiske råvarer. Så er vi godt på vej, i forhold til at nære kroppen. Nu kom jeg helt væk fra suppen 😉

Her følger opskriften:

100 g løg (skåret i små tern)
3 fed hvidløg (skåret i skiver)
3 spsk koldpresset olivenolie el. kokosolie
1 spsk gurkemeje ( fintrevet frisk gurkemeje) el 1 1/2 tsk gurkemejepulver
200 g markchampignon el alm. champignon (renset og skåret i skiver)
30 g tørrede kantareller (udblødte, stilles i blød 1 times tid før de skal bruges, i lunkent vand)
3 tørrede shitakesvampe (udblødte og skåret i skiver, samme fremgangsmåde, som de tørrede kantareller)
8 dl bouillon (uden smagsforstærker i øko kvalitet)
2 dl kokosmælk
1 spsk tørret citrontimian el 2 spsk frisk
2 spsk majsstivelse+ en smule vand (til at jævne suppen lidt med)
Uraffineret salt (smag dig frem)
Friskkværnet peber ( smag dig frem)
Fintrevet skal af 1/2 citron

Varm olien op i en gryde. Svits nu løg og hvidløg, til løgene er klare. Nu tilsættes de skiveskårede champignon og de udblødte kantareller og shitakesvampe. Svits svampene til de har afgivet noget af væsken. Nu tilsættes bouillonen og suppen simrer i ca 15 min. Tilsæt nu kokosmælk og lad suppen koge op igen. Smag til med salt, peber, gurkemeje og citrontimian. Hvis du gerne vil have suppen jævnet en lille smule kan du tilsætte 2 spsk majsstivelse. Ryst evt i en meljævner 2 spsk majsstivelse og lidt vand. Hæld det i suppen og kog den igennem et øjeblik. Top evt suppen med finthakket persille og lidt fintrevet citronskal. Servér med brød til.

 

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar