Jordskokkesalat med grønkål, appelsin og hasselnødder - Vegansk opskrift - Mad med glød

Jordskokkesalat med grønkål, appelsin og hasselnødder

Jeg er vild med jordskokker. Med den sprøde lækre konsistens og den dejlige nøddeagtige smag. Det eneste der kan afholde mig fra at bruge dem, er at de sommetider er utroligt tidskrævende at rengøre. Det gælder om at finde nogle, der ikke er så fyldt med knolde. Nogle der er lidt større og uden for mange små knolde på. Jeg skræller dem sjældent. Kun hvis de er meget svære at rengøre med en børste eller svamp. I denne salat har jeg bare skrubbet dem grundigt og derefter skåret dem i meget tynde skiver. Mens jeg tilberedte resten af salaten, lagde jeg de skiveskårede jordskokker i koldt vand, med lidt citronsaft i. Dette for at de ikke skulle blive brune. Jordskokker indeholder bla. inulin, som er et prebiotika, der er med til at fremme væksten af de gode tarmbakterier. Jordskokker kan for nogle give rimelig meget luft i tarmene. Så hvis du prutter meget dagen efter du har spist jordskokker, er det nok derfor 😉

Du kan vælge at bruge 1 dl granatæblekerner i stedet for rosenpeber. Det gør jeg selv, når jeg ikke lige har peberen. Det smager selvfølgelig meget anderledes med granatæblekernerne, men de passer også rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser.

Salaten er utrolig smuk, frisk og velsmagende.

Ingredienser: ( til ca 4 personer, som tilbehør)

350 g jordskokker ( rensede og tyndt skiveskårede)

100 g grønkål (skyllede og befriet for de grove ribber)

2 appelsiner

50 g hasselnødder ( tørristede og groft hakkede)

2 spsk rosenpeber (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Læg de skiveskårede jordskokker i en skål med koldt vand og noget citronsaft. Hak den rensede grønkål fint. Skær skrællen og hinderne af appelsinerne. Skær dem derefter i helt tynde hele skiver. Anret først grønkålen på et fad. Fordel derefter de skiveskårede jordskokker over grønkålen. Fordel nu appelsinskiverne ud over salaten. Og derefter de hakkede tørristede hasselnødder. Nu hældes dressingen ud over salaten og rosenpeberkornene fordeles ud over. Drys evt med en smule salt og friskkværnet peber til allersidst.

Dressing:

Ingredienser:

2 spsk hørfrøolie

4 spsk appelsinsaft

1 spsk ahornsirup

uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pisk alle ingredienserne sammen og smag dressingen til. Fordel dressingen over salaten.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar